Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Dahl met geroosterde zoete aardappel

dahl-met-geroosterde-zoete-aardappel

Dahl met geroosterde zoete aardappel

Dahl is echt heerlijk! Het is een Indiaanse dikke curry! Op koude, kille en regenachtige dagen is een kom dampende dahl altijd een goed idee. Troost en comfortfood, maar dan de healthy-way! Ik maakte dit bordje troostvoedsel voor Frank toen hij slecht nieuws te verwerken kreeg. Deze dahl met geroosterde zoete aardappel was meteen een geslaagd receptje en viel ook helemaal in zijn smaak 🙂

Ingrediënten voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 duim verse gember, fijngeraspt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 250 rode linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 rijpe tomaten, in fijne blokjes
  • 3 kleine zoete appelen
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 250 spinazie
  • sap van 1 limoen
  • naanbrood

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een stoofpot. Bak de look, gember en chilipeper op middelhoog vuur. Voeg de gedroogde specerijen toe. Laat ze even meebakken. Voeg dan de linzen, bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.
  3. Snij de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de dahl. Zet op een laag vuur en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snij de zoete aardappel in plakjes. Leg de plakjes op de bakplaat en kruid met peper, zout en komijn. Zet gedurende 20 minuten in een warm oven.
  5. Snij de kip in stukjes. Kruid met peper en grof zout. Doe wat olijfolie in de pan en bak de stukjes kip krokant.
  6. Roer de spinazie door de dahl tot hij wat geslonken is. Voeg de zoete aardappel op het laatste moment bij de dahl. Werk af met het limoensap en voeg wat zout en peper naar smaak toe.