Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Thaise salade met gerookte zalm, mango en papaja

salade-met-zalm

Thaise salade met gerookte zalm, mango en papaja

Terwijl ik dit artikel aan het uitschrijven ben, zit ik met een zak nootjes achter mijn pc alles binnen te schrokken. Om me achteraf natuurlijk weer heel schuldig te voelen. Herkenbaar? Mij overkomt het wel eens … Altijd is er wel een excuus te vinden om toch die hele doos koekjes op te eten of toch nog maar een extra handje nootjes te nemen. Zolang er balans is, mag dat wel eens. Helaas heb ik mijn moment niet goed gekozen. Deze avond ga ik eten met de vriendinnen. Dat eten is allemaal niets, maar wij drinken er graag enkele gin-tonics bij en ik moet je niet vertellen dat er vandaag dus wel wat extra calorieën naar binnen zullen gaan ;-). 

Aahja laten we dit dan maar compenseren door een gezonde salade met gerookte zalm, mango en papaja. Heel fris en lekker door de mango. Knapperige door de uitjes en voedzaam door de gerookte zalm en eitjes.  

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 1 papaja
  • 1 mango
  • 1 rood pepertje, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 handvol kruiden, koriander, munt, basilicum
  • 1 el gebakken uitjes
  • 200 g gerookte zalm, in fijne reepjes
Voor de dressing:
  • 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd
  • 50 ml vissaus
  • 50 ml limoensap
  • 2 el palmsuiker

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar, schud goed door elkaar en laat intrekken.
  2. Kook de eieren in ongeveer 8 minuutjes hart. Laat afkoelen in koud water. Zo kan je de eitjes makkelijker pellen.
  3. Snij het sjalotje en de rode peper fijn.
  4. Snij de puntpaprika in fijne reepjes.
  5. Snij de papaja in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de mango. Snij in kleine stukjes.
  6. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
Serveren
  1. Neem een grote slakom. Leg er enkele handen spinazie in. Voeg de stukjes papaja, mango en gerookte zalm erbij.
  2. Halveer de eieren en voeg bij de salade.
  3. Werk af met de gebakken uitjes en de dressing.
  4. Werk af met verse kruiden zoals koriander en platte peterselie.