Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Lunchbowl met gebakken kip, zoete aardappelpuree, rode biet, kerstomaten en paddestoelen

Lunchbowl met gebakken kip, zoete aardappelpuree, rode biet, kerstomaten en paddestoelen

Een tijdje geleden liet ik een video maken door Stijn van Media in Motion. Ik vind het super leuk om te lunchen met healthy bowls. Je kan daar zo oneindig mee variëren en meestal heb je snel genoeg om zeker voor 2 dagen een lunch te hebben. Heel handig als je het druk hebt zoals mij, want ik zou mijn lunch soms wel eens durven overslaan omdat ik zo hard aan het werken ben en geen tijd vind om naar de winkel te gaan. 

Ingrediënten voor 4 bowls:

  • 150 g quinoa
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 dl groentebouillon
  • 2 el kurkuma
  • 1 tl baharat
  • 1 tl komijn
  • 2 zoete aardappels
  • 2 kleine rode bietjes
  • 1 bakje champignons
  • 250 g kerstomaten
  • gedroogde oregano
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 grote kipfilet
  • 1 pakje feta
  • peper & zout
Dressing:
  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rode bietjes en zoete aardappels elk in wat zilverpapier. Leg in de oven tot ze gaar zijn.
  2. De kerstomaatjes halveer ik en leg ik in een ovenschaal. Kruid met oregano, peper en zout. Laat ze gaar worden in de oven.
  3. Ondertussen maak je de quinoa klaar. Spoel de quinoa. Snipper het sjalotje en het teentje look en stoof aan in kommetje met wat olijfolie. Voeg de quinoa toe en daarna de gedroogde baharat, komijn en kurkuma. Doe in een kom, voeg er de groentenbouillon bij breng aan de kook tot de quinoa klaar is.
  4. Terwijl de quinoa aan de kook is kan je de kip bakken. Ook de kip kruid ik met kruiden naar keuze. Naam gerust dezelfde als bij de quinoa zoals baharat, komijn en kurkuma. Een beetje paprikapoeder is er ook heel lekker bij. Vergeet ook niet de kruiden met peper en zout. Haal uit de pan en snij in blokjes.
  5. Om een beetje afwas te besparen, bak in de champignons in dezelfde pan. Doe er nog wat olijfolie in wat paddestoelen slorpen veel vocht op. Kruid ze met peper en zout.
  6. Haal de zoete aardappel uit de oven. Afhankelijk van de grootte is die in 20 minuutjes wel klaar. Doe de schil eraf en plet hem tot puree met een vork.
  7. De rode biet snij je in kleine blokjes. Nu kan alles in 1 bowl samen voegen. Om een beetje variatie te hebben voor de lunch, maak ik de ene bowl met kip en de andere met feta. Maar ook de combinatie van beiden zijn heel lekker.