Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Zomerse gezonde bananenpannenkoekjes

zomerse bananenpannekoekjes

Zomerse gezonde bananenpannenkoekjes

Pannenkoeken als ontbijt! I love it! Zeker als ze gezond en lekker zijn. Ik varieer vaak met mijn pannenkoekjes ’s ochtends. De ene keer maak deze havermoutpannenkoekjes, de andere keer dan weer deze boekweitpannenkoekjes. Maar deze bananenpannenkoekjes zoals ik ze vandaag maak, zijn ook lekker! Alleen al omdat je met weinig ingrediënten toch snel een lekker en gezond ontbijt in elkaar hebt geflanst.  

 

Ingrediënten voor 8 mini pannenkoeken

  • 2 eieren
  • 2 (rijpe) bananen
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 snufje kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • (kokos)olie of roomboter

Afwerking

  • Ahornsiroop
  • Blauwe bessen en andere zomers fruit

Bereiding:

  1. Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door. Doe er wat kaneel bij en een beetje lijnzaad.
  2. Doe wat kokosolie of boter in een pan. Schep het deeg in een kleine pollepel en goed in een hete pan. Laat een paar minuten stollen. Voorzichtig het pannenkoekje om met een spatel. Bak de andere kant ook mooi bruin.
  3. Doe de pannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop over en ander zomers lekker fruit.
gezonde-pannenkoekjes

Tip: Ik voeg door het beslag vaak nog een beetje (amandel)melk. Zo is het deeg iets luchtiger en kan je ze makkelijker bakken.