Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Mexicaanse Bonenschotel met kidneybonen en chili van HAK

bonenschotel met hak

Mexicaanse Bonenschotel met kidneybonen en chili van HAK

Je zag het misschien al passeren via social media, maar ik was één van de gezichten voor de lancering van de nieuwe producten van HAK. Ik ben oprecht fan van de HAK pouches. Ja, zo fan dat ik zelf bereid was om een video op te nemen met enkele van mijn receptjes van HAK. Eén van de gerechtjes dat ik soms wel eens snel in elkaar flans is deze Mexiciaanse bonenschotel met kidneybonen en chili. Het is zelfs bijna geen recept. Ik voeg gewoon wat extra groentjes toe en eet er wat rijst bij. De HAK Kidneybonen Chili is klaar voor gebruik. Het is een gezonde basis voor een snel en lekker gerecht met kidneybonen, groenten, kruiden en saus. Lekker met wraps of taco’s. Maar evenzeer met een portie rijst bij. Om nog wat extra groenten aan de schotel toe te voegen, heb ik er een zoete aardappel en rode paprika toegevoegd. Absoluut het proberen waard. Weinig moeite en zo heb je toch een lekkere en gezonde maaltijd heel snel klaar. Deze salade met geroosterde bloemkool en linzen is ook gemaakt met de HAK pouches.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 zakje kidneybonen van HAK
  • 1 zoete aardappel
  • 1 paprika
  • Verse koriander
  • Bruine rijst
  • Kruiden naar keuze: komijn, cayennepeper, peper en zout

Bereiding

  1. Snij de zoete aardappel en paprika in kleine stukjes.
  2. Zet een pan op het vuur. Doe er een scheutje olijfolie in. Bak de groentjes aan.
  3. Voeg het zakje kidneybonen toe en laat alles eventjes pruttelen op een zacht vuurtje tot alle groentjes gaar zijn.
  4. Kook de rijst