Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Warme appel met havermoutkorst

De laatste maanden is het hier op de blog weer enorm stil geweest. De blog staat echt helemaal achteraan op mijn to-do-lijstje. Werk, sporten, vrienden & lief komen eigenlijk altijd voor πŸ˜‰ Soms heb ik echt zin om aan te kondigen dat ik stop met de blog, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen. Mijn blog was altijd een erg leuke uitlaatklep. Voor mezelf heb ik ook uitgemaakt dat ik er professioneel niets mee hoef te doen. Er is dus helemaal geen druk zijn om te bloggen. Volgers of likes interesseren me niet meer. Ik hoef geen ‘influencer’ te zijn. Ik wil gewoon mijn eerlijke zelf zijn. Ik ben ook niet meer dezelfde persoon als toen ik deze blog ben gestart. Het doel achter deze blog is soms wat weg. Ik weet eigenlijk niet meer zo goed welke richting ik ermee uit wil. Wat wil ik juist vertellen? Waarom zouden mensen mijn social media kanalen willen volgen? Wat post ik, en wat hou ik voor mezelf? Ik weet het soms allemaal niet meer zo goed.
Vroeger was ik ook zo streng voor mezelf. Alles was gepland. Nu geniet ik van alle onverwachte momenten. Op maandag, net na het weekend, opnieuw een drankje of een etentje? Ja, moet kunnen!  Vroeger was er geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken om maandagavond opnieuw het glas te vullen. Sinds ik met Frank ben, is mijn leven ook onregelmatig geworden. Zijn weekend is vaak op maandag en dinsdag. Dus mijn weekend loopt vaak een beetje door. Ook is het meestal Frank die achter de kookpotten staat. Ik eet wat hij kookt. Betekent vaak pasta, ovenschotels, stoofpotjes, rijst, … Carbs ontbreken niet meer in mijn keuken. We eten de laatste tijd erg gewoon (lees: boerekeuken, gewone Vlaamse kost). Dus ik heb mij er bij neergelegd dat ik de blog niet meer makkelijk kan combineren met mijn huidig leven. Door het bloggen ben ik me wel beginnen specialiseren in digitale marketing en dat is ondertussen mijn job geworden. Ik maak en post dus content op social media voor andere bedrijven, wat uiteraard heel fijn is! Mocht je iemand zoeken om je social media kanalen te onderhouden. I’m your woman πŸ˜‰ !!

In alle drukte zou 1 receptje per maand toch wel moeten lukken. Laten we proberen en starten met deze warme appel met havermoutkorst. Dit is een samenwerking met Canderel.

Voor 4 personen:
1 grote appel, in blokjes
100 g blauwe bessen
75 g havermout
1 tl bakpoeder
snufje zeezout
1 ei
250 ml amandelmelk
1 tl vanille-extract
25 ml ahornsiroop (of honing)
1 el canderel
1 el kokosolie
35 g pompoenpitten
40 g amandelen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185Β°C.

Schil de appel en snijd in stukjes.

Vet de bodem van een ovenschaal in met wat kokosolie en voeg de stukjes appel en bosbessen toe.

Meng de havermout en het bakpoeder en voeg een snufje zeezout toe.

Klop het ei los en voeg er de melk en de Canderel Vanillestick aan toe. Klop goed door elkaar. Meng de ahornsiroop, de Canderel Sugarly Kristalkorrel, de kokosolie, de pompoenpitten en de amandelen in een kom en schep met je handen om tot alles goed gemengd is. Je kan ook de notencrumble kort door een foodprocessor halen, zodat je een fijnere mix van pitten en noten krijgt.

Schep het havermoutmengel over het fruit in de ovenschaal. Giet hier het eimengsel overheen en werk af met de zaden-notenmix.

Zet nu de schotel in de warme oven gedurende 35 Γ  40 minuten. Laat iets afkoelen voor je opdient. Ik vind dit het allerlekkerst als het mengsel nog lauw is. Ook als dessert zou dit prima geserveerd kunnen worden.

Tags:
,