Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Pompoenlasagne met rundsgehakt en mozzarella

pompoenlasagne

Pompoenlasagne met rundsgehakt en mozzarella

Een paar dagen geleden postte ik de pompoenlasagne op mijn Instagram en zoveel mensen vroegen me om het receptje snel te delen. En heb echt super goed mijn best gedaan voor jullie om het de volgende dag al te delen. Normaal kunnen er wel eens wat receptjes blijven liggen.

Hier op de blog heb ik heel wat lasagnerecepten die geen echte klassieke lasagnerecepten zijn. Zo is deze auberginelasagne zonder pastavellen gemaakt en ook deze versie is zonder pasta. In dit receptje is het MET pasta. In feite zou je de pompoenlasagne ook zonder pastavellen kunnen maken. Je kan de pastavellen dan gewoon laten vallen. Of vervang ze door aubergineplakjes. Dat vraagt natuurlijk iets meer werk, omdat ik dan zou aanraden de aubergineplakjes vooraf te roosteren in de oven.

Voor de rest is deze pompoenlasagne echt een super makkelijk recept, snel klaar én het is ook nog eens verrukkelijk lekker. Zelfs mijn liefie Frank vond hem heerlijk en hij is niet zo te vinden voor pompoen 😉

Ik raad aan om de pompoen vooraf te garen, want dit vraagt het meeste tijd. De pompoen wordt op zijn geheel in de oven gegaard en dat duurt wel even. Je kan de pompoen ook in kleine blokjes snijden en zo roosteren op de pakplaat. Dan gaat het wel sneller.

De lasagne is met gemengd gehakt (60% rund en 40% kalfsgehakt) gemaakt, maar feel free om dat aan te passen. Varkensgehakt is veel vetter dan kalfs- of rundsgehakt. Rundsgehakt is het magerste vlees, maar wel wat droger. Puur varkensgehakt is heel vet, dus dat gebruik ik eigenlijk nooit.

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de pompoenpuree:
  • 1 butternut
  • gedroogde koriander, komijn
  • peper & zout
  • 1 ei
Voor de tomatensaus:
  • 750 gram rundsgehakt (of gemengd gehakt)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 flesje tomatenpassata (met basilicum)
  • gedroogde kruiden: lookpoeder, paprika, oregano, tijm, rozemarijn
  • peper & grof zout
Voor de afwerking:
  • lasagnevellen, volkoren
  • 1 maxi-pak mozzarella
  • 150 g gerapste mozzarella

Bereiding:

Voor de pompoen:

Halveer de butternut en haal de zaadjes eruit. Ik kruid hem met peper, zout, koriander en komijn. Dan doe ik er wat olijfolie op en ik klik de helften terug op elkaar. Draai hem in zilverpapier. Gaar de butternut nu in de oven op 180°C tot hij gaar is. Dat duurt wel even. 1,5 uur gemakkelijk. Afhankelijk hoe groot de butternut is.

Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en mix alles fijn. Proef en kruid nog bij. Je mag goed wat komijn, koriander, p&z toevoegen naar smaak. Voeg op het laatste het eitje toe en meng goed.

Wil je tijd winnen? Dan kan je de pompoen in kleine stukjes snijden, kruiden met koriander, komijn, peper en grof zout. Olijfolie oversprenkelen en zo de oven in.

Tomatensaus:

Bak het gehakt aan in een stoofpot. Voeg gedroogde kruiden toe, tomatenpuree en dan de passata. Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de saus een beetje is ingedikt. Proef en kruid nog bij naar smaak. Ik ben nooit zuinig met kruiden. Pompoen is flets, dus deze saus mag wel wat smaak hebben.

Afwerking:

Maak nu de lasagnelaagjes: begin met een beetje pompoenpuree op de bodem (niet veel, gewoon om een beetje vocht te hebben op de ondergrond). Leg de lasagnevellen erop. Nu begin je aan je echte laag pompoen. Doe opnieuw een dikke laag pompoen. Opnieuw lasagne vellen. Dan gaat de tomatensaus erboven. Werk af met de mozzarellaplakjes en geraspte mozzarella.

Steek de schotel 30 minuten in een warme oven op 180°C.

pompoenlasagne
pompoenlasagne
pompoenlasagne
Delen maar!
error
1 Comment
  • Michelle
    Posted at 14:18h, 14 november Beantwoorden

    Eergisteren gemaakt om gisteren op te eten en zóóó lekker!! Lasagnevellen had ik wel vervangen door plakjes aubergine.
    Maar écht,.Helemaal goedgekeurd door mezelf en le boyfriend! 🙂

Post A Comment