Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Bulgur met lamsgehakt en aubergine

bulgur met lamsgehakt

Bulgur met lamsgehakt en aubergine

Ik had onlangs echt nog eens een kookdag. Ik maakte toen deze bulgur met lamsgehakt en aubergine en een variant op deze hemelse geroosterde tomatensoep. Geloof me. Het is de laatste maanden echt niet makkelijk om tijd te vinden om te koken, laat staan om 2 receptjes op één dag te maken. Ik plan die kookdagen echt in. Fotograferen blijf ik moeilijk vinden. Een nieuw receptje bedenken is 1 ding, maar je moet het dan ook nog smaakvol op de foto krijgen. Daar wil ik echt nog in groeien. Eén van de doelen die ik me in 2020 heb gesteld. Beter worden in foodfotografie.

Lam, aubergine en munt: drie zalige ingrediënten die echt super goed samengaan. Ik eet echt graag lamsgehakt. Meestal breng ik het op smaak met veel komijn, kaneel en andere lekkere gedroogde kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram bulgur
  • groentenbouillon
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 2 wortelen, in heel fijne stukjes
  • 400 gram lamsgehakt
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • verse peterselie
  • versie munt
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de bulgur gaar in dubbel zoveel groentebouillon.

Ondertussen snij je de wortel en aubergine in kleine stukjes.

Verwarm een pan op het vuur. Doe er een goede scheut olijfolie in en bak de aubergine aan. Kruid af met peper en zout. Daarna voeg ik de stukjes wortel toe. Haal uit de pan en hou ze even apart.

Voor het gehakt gebruik in dezelfde pan. Bak het aan. Ik doe meestal geen vetstof meer in de pan om gehakt aan te bakken. Kruid met komijn, kaneel, peper en zout. Je hoeft echt niet te zuinig te zijn met kruiden. Proeven en extra toevoegen als je dat nodig vindt.

Voeg alles samen in een grote serveerschaal. Kruid af met peper, grof zout en de verse kruiden. Voeg wat olijfolie van goede kwaliteit toe.

Ook lekker met een yoghurtsausje:  3 el Griekse yoghurt, olijfolie, peper, zout, oregano, 1 tl honing

Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment