Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Linguini met verse tomatensaus, gehakt en mascarpone

linguini met tomatensaus

Linguini met verse tomatensaus, gehakt en mascarpone

Geloof me echt als ik zeg dat dat één van mijn favoriete pasta’s is. Getomateerde pasta’s vind ik altijd het lekkerst. Frank daarentegen eet liefst romige pasta’s. Maar nu hebben we een combinatie van beiden gemaakt. Getomateerd en romig 😍 Echt een hemelse combinatie. Frank maakte ooit deze pasta klaar en ik was echt zo fan van deze linguini met verse tomatensaus en mascarpone dat het al een paar keer op onze keukentafel is gekomen. Het is eigenlijk een recept dat we gevonden hebben op Njam.tv van Jeroen De Pauw. Een versie van balletjes in tomatensaus, maar dan met pure, echte, hemelse tomatensaus. Ondertussen heb ik mijn eigen variant met gewoon gehakt i.p.v. balletjes. Als ik veel tijd heb, draai ik inderdaad gehaktballetjes en zet ik de paste op het einde in de oven zodat de kaas kan gratineren. Als het allemaal wat sneller moet gaan, maak ik deze pasta met gehakt en dien ik meteen op.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 10-15-tal trostomaten
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes look
  • verse tijm en rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper en grof zout
  • olijfolie
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 400 g linguini
  • Verse mascarpone

Bereiding:

Snij de tomaten in grove stukken. Doe de groene stengels van de trostomaten erbij, dit geeft een lekkere smaakt.

Snij de uien met de schil in stukken. Plet de teentjes look. Leg alles bij op de bakplaat, voeg de verse kruiden toe en kruid goed af met peper en zout.

Besprenkel het geheel met olijfolie en rooster gedurende één uur in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Bak het gehakt in een koekenpan.

Haal de tomaten uit de oven en duw het mengsel door een zeef zodat je het pure vocht van de tomaten overhoudt.

Zet een pot met gezouten water op en kook de pasta gaar.

Doe de spaghetti in een kom, voeg het gehakt bij de saus. Serveer en werk af met een grote lepel mascarpone.

Als er nog overblijft, meng ik alle mascarpone bij de saus en heb je de volgende dag nog steeds iets lekkers staan.

Je kan de pastaschotel ook nog wat in de oven plaatsen. Doe overal wat mascarpone bovenop en gratineer de kaas kort.

linguini met gehakt en tomatensaus
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment