Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Melanzane alla parmigiana met geitenkaas

aubergine parmigiana

Melanzane alla parmigiana met geitenkaas

Eén van mijn favoriete Italiaanse gerechtjes is melanzane alla parmigiana. Ik eet dat zoooooooo graag en heb er ook duizend varianten op. Als dit op de kaart staat bij de Italiaan dan twijfel ik niet meer. Het gerecht stelt me zelden teleur! Vorig weekend gingen we zelfs 2x bij de Italiaan langs. Frank en ik gaan super veel naar Hasselt/Genk. We eten dan in La Botte bij Pepe en na het eten gaan we meestal nog ergens op stap in Hasselt. La Botte is echt een beetje thuiskomen. Misschien wel omdat mijn eerste date met Frank uitgerekend daar was. Ik hou daar dus een leuk, gezellig en verliefd gevoel aan over, alleen al daarom. Maar Ines, Pepe & Gazpare zijn ook gewoon heel leuke en lieve mensen. 

Om terug te komen op deze Melanzane. Tijdens het scrollen op Instagram zag ik op de Instagrampagina van Sofie Dumont deze melanzane alla parmigiana. Ik had nog geen flauw benul wat ik die avond wou eten en toen was er geen twijfel meer. Sofie gebruikt in haar melanzane provolone kaas, maar ik was die kaas helemaal vergeten. De enige kaas dat nog in huis was, was geitenkaas dus voilà ik maakte mijn variant van Melanzane alla parmigiana met geitenkaas!

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote aubergines
grof zout
olijfolie
3 takjes tijm of gedroogde tijm
fleur de sel
150 g parmezaan
250 g geitenkaas
peper

De tomatensaus:

2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
500 g tomatenpassata
1 bosje basilicum
1 takje tijm
1 takje oregano
1 blaadje laurier
peper en zout

Bereiding:

Was de aubergines en snijd ze in lange plakken van ongeveer 3 tot 4 mm dik. Dit doe ik met de mandoline. Strooi zout over elke aubergine en leg ze in laagjes over elkaar met een velletje keukenrol tussen.

Leg een bord op de plakken aubergine en zet er een gewicht op, bijvoorbeeld een zware glazen pot. Zo zal het vocht onttrokken worden aan de aubergines. Laat 1 uur rusten als je kan. Maar ik heb het maar een kleine 15 minuten laten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de aubergines goed af om het zout te verwijderen. Dep de aubergines droog met keukenpapier. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Besprenkel het bakpapier met olijfolie. Pluk de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi ze erover. Je kan ook gedroogde kruiden gebruiken zoals Provençaalse kruiden, gedroogde tijm, rozemarijn, oregano, …

Leg de aubergineplakken op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met fleur de sel en. peper

Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.

Maak de tomatensaus:

Pel de knoflook. Verhit de olijfolie in een kookpot en pers de knoflook uit boven de pot. Laat even stoven.

Voeg de tomatenpassata toe.

Hak de blaadjes basilicum grof en voeg ze toe, samen met de takjes tijm, oregano en laurier. Kruid met peper en zout.

Laat 10 minuten sudderen. Verwijder de takjes tijm en de laurier.

Meng de geitenkaas onder de tomatensaus tot die gesmolten is.

Lepel wat tomatensaus op de bodem van de ovenschotel. Leg de helft aubergineplakken in de ovenschaal. Lepel er wat tomatensaus over. Leg nog een laagje aubergines en doe de rest van de tomatensaus erover. Werk af met de parmezaan.

Zet de schotel 20 minuten in een ovenschotel.


Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment