Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Groentenlasagne met kabeljauw

vislasagne

Groentenlasagne met kabeljauw

Jullie zagen het misschien al verschijnen op Instagram maar mijn pompoenlasagne was ontzettend populair 🤩Vandaag heb ik opnieuw lasagne voor jullie in petto. Deze keer gaan we voor VISLASAGNE. En weet je wat ook super leuk is aan deze lasagne? Er zitten geen koolhydraten in. Eigenlijk moet ik deze lasagne een groentenlasagne noemen. Ik eet ontzettend graag comfortfood en probeer vaak wat variaties uit op klassieke recepten. En deze groentenlasagne met kabeljauw is echt een toppertje.

Waw! Ik heb nog geen moment spijt dat ik terug tijd maak voor de blog 😍 Het vraagt wel wat energie want ik doe deze blog naast mijn fulltime job als online marketeer. Maar sinds mijn liefie Frank van ’s morgens tot ’s avonds op de voetbal zit en daar ook 3x per dag kan eten, is het in de keuken terug Hapje aan zet. Ik moet opnieuw zelf voor mijn eten zorgen, maar dat zorgt in mijn hoofd wel voor structuur. Ik plan elke dag wat ik ga eten en in het weekend doe ik dan zo veel mogelijk boodschappen. Pas op, dat lukt me heus niet elk weekend. Soms zitten weekenden zo vol waardoor ik niet eens in de winkel geraak. En ja mijn planning in de week durft soms ook wel eens in de soep te draaien 😅

Vroeger was Frank elke namiddag thuis en ging hij altijd naar de winkel. Echt wel luxe, want dan kwam ik ’s avonds thuis van het werk en moest niets meer doen. Ik ging vlug een rondje of twee lopen en daarna kon ik mijn voetjes onder tafel schuiven. Al heb ik wel graag dat Frank een beetje meer werkt. Haha. Alleen al voor mijn eigen gevoel, vind ik dat fijner. Ik heb wel graag een drukke, ambitieuze man.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram kabeljauw, dun gesneden
  • 2 courgettes, in reepjes
  • 1 aubergine, in reepjes
  • 2 teentjes look
  • 4 sjalotten
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el basicilum
  • 2 el oregano
  • 500 gram mascarpone
  • 100 ml witte wijn
  • 140 gr tomatenpuree
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 3 el hazelnootpoeder of amandelpoeder
  • olijfolie
  • peper en grof zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Snij de courgettes en de aubergine in dunne plakken met de mandoline, zoals lasagnevellen. Snij de kabeljauw ook in zo dun mogelijke plakjes. Ik vraag dit altijd aan de visboer.

Pel de sjalotjes, look en snipper fijn. Fruit 2 sjalotjes en 1 teentje look aan in olijfolie. Blus met witte wijn en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en grof zout.

Snij de tomaten in kleine blokjes. Fruit de andere 2 sjalotten en teentje look aan in een kommetje. Voeg de tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper, grof zout en oregano.

Vet een ovenschaal in en maak laagjes. Eerst een laagje courgette. Kruid me peper en grof zout. Dan een laagje vis. Kruid opnieuw met p&z. Doe hierop een laagje tomatensaus en aubergine. Kruid opnieuw met p&z. Lepel er wat mascarponesaus over. Herhaal met laagjes courgette vis, tomatensaus, aubergine en mascarpone tot de schotel vol is.

Meng de gehakte kruiden met het amandelmeel en 3 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Strooi de crumble over de lasagne en gaar 35 minuten in een warme oven op 180°C.

Tip: Je zou dit ook met echte pasta kunnen maken. Begin dan met een laagje lasagnevellen. En in het midden steek je ook nog een laagje lasagne.

Delen maar!
error
Tags:
No Comments

Post A Comment