Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Linzensoep met bloemkool

linzensoep

Linzensoep met bloemkool

Ik sprak op mijn Instagram onlangs over balansdagen. Dat zijn dagen waarop ik probeer minder te eten. Dan sla ik meestal één maaltijd over. Vaak doe ik dit na dagen waarop ik bijna de hele dag heb gegeten en gedronken. Die balansdagen zijn dus ideaal na een weekend 😉 Of na de feestdagen.

Deze linzensoep met bloemkool is een ideale maaltijd om te eten op balansdagen. Linzen bevatten trage koolhydraten en eiwitten. Linzen heb je in verschillende kleuren en bij deze soep gebruik ik de rode variant. De rode linzen zijn iets papperig, waardoor je zo een dikke eetsoep krijgt. Als je ze te dik vindt, kan je er nog wat extra groentenbouillon bij doen. Ik heb nog gerechtjes met linzen. Deze dahl is bijvoorbeeld één van mijn favoriete gerechtjes met linzen.

linzensoep

Ingrediënten voor 1 grote pot soep:

  • 1 grote witte ui, in stukjes
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • olijfolie
  • 3 stengels selder, in stukjes
  • 3 wortelen, in stukjes
  • 1 rode paprika’s, in stukjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 tl kurkuma
  • 1 el currypoeder
  • 1 stuk gember, gerapst
  • 1 tl sambal
  • 0,5 l groentenbouillon
  • 150 g gedroogde rode linzen
  • 250 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • 250 g kerstomaatjs
  • verse bladpeterselie

Bereiding:

Hak de ui, chilipepertje en het teentje look in stukjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pot en stoof de ui, chili en look 5 à 10 minuten op een laag vuurtje.

Schil de wortelen en hak ze in kleine stukjes. Verwijder het loof van de selder en snij ook de selder in kleine stukjes. Stoof de stukken selder en wortel mee in de pot. Roer regelmatig. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de paprika in reepjes. Stoof ook die groenten mee in de pot.

Voeg een flinke snuif kurkuma en currypoeder toe. Schil de gember en rasp hem bij de groenten. Voeg de sambal toe.

Spoel de linzen onder koud water.

Voeg nu een halve liter groentenbouillon toe. Doe de linzen en kokosmelk erbij. Kruid met zwarte peper een grof zout. Voeg ook het sap van de limoen toe. Laat de soep een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje.

Halveer intussen de kerstomaatjes en hak de peterselie fijn. Voeg die op het laatste moment toe aan de linzensoep.

Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment