Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Suikervrije blueberry speltmuffins

Suikervrije blueberry speltmuffins

Voor deze muffins komt mijn inspiratie van de leuke blog Focus on Foodies. Lianne maakt heerlijke suikervrije en glutenvrije gerechten. Je vind er echt veel inspiratie voor desserts, taartjes en koekjes en het leuke eraan is dat ze allemaal heel gezond zijn en je dus kan snoepen zonder je schuldig te voelen :-).

De muffins zijn gemaakt met een deel speltmeel waardoor ze veel gezonder zijn dan een gewone muffin met tarwebloem. Spelt is niet alleen een van eiwitrijkste graansoorten, maar bevat ook vele vitaminen ( E, B groep, Foliumzuur, Niacine ) en mineralen, vooral ijzer, magnesium, fosfor. Spelt bevat ook de goede, onverzadigde vetzuren. Spelt bevat wel gluten, maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. De vitamine en mineralen zijn bij tarwe door het bewerkingsproces bijna helemaal verdwenen. Bij spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces wel behouden. Speltmeel is ook veel gemakkelijker te verteren. Kortom het is een zeer gezond graan die veel meer in de keuken gebruikt zou moeten worden.
Blauwe bessen zijn echte superfoods en is dus super gezond. Anthocyanine, de stof die de blauwe bes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, anti-verouderend en cholesterolverlagend. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer anti-oxidanten bevatten dan blauwe bessen. Na blauwe bessen bevatten respectievelijk, aardbeien, pruimen, sinaasappelen, blauwe druiven en grapefruits veel anti-oxidanten. Verder bevorderen blauwe bessen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt.
De muffins zijn gelukkig niet zo zoet als die kant-en-klare muffins uit een pakje. En lekker luchtig, dat vind ik ook altijd belangrijk bij een fijne muffin. Daarnaast zijn ze erg vullend je kan ze dus zeker als ontbijt eten, al is het maar omdat ze geen geraffineerde witte suikers bevatten.
Ik at er eentje lauw op en ze waren echt heerlijk, alleen al de geur als ze in de oven zitten, doet je watertanden.
blueberry speltmuffins
[yumprint-recipe id=’50’]

Delen maar!
error
2 Comments
 • Christine Hallaert
  Posted at 19:22h, 03 december Beantwoorden

  Er staat niet vermeld hoeveel eieren je gebruikt ? ook niet bij de ingrediënten. kan je het eens meedelen ?
  bedankt
  Christine

  • julivwee
   Posted at 13:30h, 05 december Beantwoorden

   Oeps, sry! Goede opmerking. Ik dacht dat ik 2 eieren heb gebruikt 🙂
   Gr. Julie

Post A Comment