Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Linzensalade met zoete aardappel, aubergine en paddestoelen

Linzensalade met zoete aardappel, aubergine en paddestoelen

Deze lunch is heerlijk licht en nog eens gezond ook. Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink. Linzen hebben geen harde schil, waardoor er dus ook minder vezels in zitten en ze makkelijk verteerbaar zijn. Lekker en gezond, dus! Om na het eten een opgeblazen gevoel te vermijden, kauw je best voldoende op de linzen. Voor een salade gebruik je best groene of grijze linzen. Ze behouden beter hun vorm tijdens het koken. Bruine en rode linzen daarentegen worden eerder papperig en zijn ideaal voor soepen.

Linzensalade met zoete aardappel en wilde paddestoelen
[yumprint-recipe id=’103′]
Tip: Haal eerst het vocht uit de aubergines. Snij ze in plakjes, bestrooi ze met zout en leg ze op een bord met keukenpapier tussen elke dag. Zet bovenop nog een bord en eventueel nog een hard voorop. Zo komt het vocht vrij en worden ze minder taai. Wrijf het zout af. 
Tip: Je kan er eventueel nog een vinaigrette bij serveren. Neem 1 tl graantjesmosterd, 5 eetlepels olijfolie, 1 el notenolie en 2 el wittewijnazijn. Meng de vinaigrette. Je kan nu beginnen variëren. Doe er wat limoensap bij of wat honing, naargelang je smaak. Ook verse of gedroogde kruiden kan je er zeker bij doen. 
linzensalade met zoete aardappel, aubergine en paddestoelen

Delen maar!
error
5 Comments
  • Suzanne
    Posted at 19:58h, 16 januari Beantwoorden

    Ooh dit lijkt me lekker zeg. Heb pas de zoete aardappel ontdekt. Deze sla ik op bij mijn ‘wil ik proberen’ recepten!

  • Fien
    Posted at 09:12h, 22 januari Beantwoorden

    Heb dit gisteren gemaakt en was super lekker. Mijn foto was wel veel minder mooi.;)

  • sarah
    Posted at 08:35h, 04 maart Beantwoorden

    Kan je de zoete aardappel ook vervangen door pastinaak? En hoe kan je die dan het beste erbij bereiden?

    • julivwee
      Posted at 20:55h, 06 maart Beantwoorden

      Dag Sarah. Ja hoor. Ik zou het op dezelfde manier doen als de zoete aardappel.

  • sarah
    Posted at 08:36h, 04 maart Beantwoorden

    Ziet er trouwens suuuuuperlekker uut!

Post A Comment