Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Havermoutmuffins met blauwe bessen glutenvrij en suikervrij

Havermoutmuffins met blauwe bessen glutenvrij en suikervrij

Dit zijn heerlijke ontbijtmuffins met havermout, blauwe bessen en banaan. Ze bevatten geen gluten en suiker! Super gezond dus en lekker als ontbijt of tussendoortje. Het recept komt van de blog Lekker & Simpel.

ontbijt havermout blauwe bessen muffin
 
[yumprint-recipe id=’72’]
Tip: voeg eventueel een eetlepel lijnzaad toe aan het beslag. 

Delen maar!
error
22 Comments
  • Simone
    Posted at 11:01h, 18 januari Beantwoorden

    Lekker Julie! Gaat het nu goed met de foto’s? Zo te zien wel he? Maar ik zit op mijn iPad dus dat ziet er toch altijd net even anders uit!

    • julivwee
      Posted at 12:55h, 18 januari Beantwoorden

      Ja ik kan ze in groot formaat opladen dus het lukt en ik verklein ze ook telkens eerst voor ik ze naar wordpress breng. Super bedankt voor de hulp. Hopelijk ziet het er op ipad ook oké uit 🙂 ?
      Groetjes Julie

    • julivwee
      Posted at 13:13h, 18 januari Beantwoorden

      Het enigste dat nog niet zo duidelijk is, zijn die uitgelichte afbeeldingen. Weet niet zo goed welk formaat ik daarvoor best moet instellen.

  • Leonie
    Posted at 13:07h, 21 januari Beantwoorden

    Oeh deze ga ik snel een keer proberen te maken! Alleen nog blauwe bessen en bakpoeder in huis halen. Bedankt voor dit recept! 🙂

    • julivwee
      Posted at 17:21h, 23 januari Beantwoorden

      Ja zeker doen!!! Die blauwe bessen zijn super in zo’n muffin.

  • Manon
    Posted at 11:44h, 23 januari Beantwoorden

    Ze zien er echt heerlijk uit! Jammer dat ik de enige ben hier die mijn eigen baksels eet en daarom meestal de helft moet weg gooien. Liefs.

    • julivwee
      Posted at 17:20h, 23 januari Beantwoorden

      Ja das minder leuk he. Mijn vriend is meestal niet zo voor al dat gezond eten, maar deze vond hij toch lekker 🙂

  • nicole
    Posted at 10:13h, 24 januari Beantwoorden

    Ik ga ze zeker maken, ze lijken me heerlijk

    • julivwee
      Posted at 17:30h, 25 januari Beantwoorden

      Leuk dat te horen 🙂

  • Barbara
    Posted at 10:56h, 13 februari Beantwoorden

    Hey Julie!
    Ze zitten nu in de oven, dus ben erg benieuwd! Het ruikt in ieder geval erg lekker 😉
    Maar ik heb wel een vraagje: is het de bedoeling dat je de vormpjes tot aan de bovenkant vult? Ik heb ze tot de helft gevuld maar tot nu toe rijzen ze niet… Hoe heb jij dit gedaan?
    Groetjes,
    Barbara

    • julivwee
      Posted at 16:20h, 13 februari Beantwoorden

      Dag Barbara
      door het feit dat er geen gluten inzitten, komen ze idd moeilijk omhoog. Dan kan je meer bakpoeder gebruiken. 1 koffielepel bijvoorbeeld of je kan het ook proberen met 2 koffielepels. Dan zouden ze normaal beter moeten rijzen.
      Groetjes julie

  • Karolien
    Posted at 11:28h, 03 maart Beantwoorden

    Hier staan ze net in de oven, ben benieuwd ! Ik heb wel Soja hazelnootmelk gebruikt dus hopelijk even lekker of lekkerder ;-).

    • julivwee
      Posted at 16:00h, 03 maart Beantwoorden

      Ja dat zal ook wel heerlijk zijn met soja hazelnotenmelk 🙂

  • Eva
    Posted at 16:36h, 10 mei Beantwoorden

    Ze zijn heerlijk! Ik vond het wel moeilijk om ze van binnen gaar te krijgen. De bovenkant werd al flink donker. Nu zijn ze nog een beetje sticky, opzich ook best lekker. Misschien de volgende keer toch lijnzaad gebruiken, dat absorbeert goed. Ik heb havermelk gebruikt ipv amandelmelk en blauwe bessen uit de diepvries. Dankje voor het recept!

    • julivwee
      Posted at 13:20h, 11 mei Beantwoorden

      Ja lijnzaad is een goede tip 🙂 ! Bij mij waren het verse blauwe bessen. Dat kan misschien ook een verschil maken. Groetjes Julie

  • Marie-Claire
    Posted at 18:15h, 14 januari Beantwoorden

    Hoi,
    Waarmee kan ik de amandelmelk vervangen? Ik zou ze graag maken maar heb geen amandelmelk in huis
    GRoetjes

    • julivwee
      Posted at 22:02h, 14 januari Beantwoorden

      Sojamelk of rijstmelk zijn ook gezonde en goede alternatieven.

  • Kathleen
    Posted at 11:40h, 03 maart Beantwoorden

    Gisterenavond kwam ik dit receptje tegen en ik wou onmiddellijk aan de slag. Alleen had ik de helft van de ingrediënten niet in huis, dus heb ik:
    de amandelmelk vervangen door sojamelk,
    het bakpoeder weggelaten,
    de havermout vervangen door quinoavlokken.
    Qua hoeveelheden liet ik alles zoals aangegeven. Ik was vooral bang dat de gebakjes erg zwaar zouden uitvallen omwille van het feit dat ik geen bakpoeder gebruikte, maar dat was onterecht. De blauwe bessen die bovenin zaten ploften open en geven een heerlijk zoete touch aan het geheel.
    De gebakjes ruiken super lekker en smaken voortreffelijk!
    Dit recept wordt een topfavorietje, dankjewel:)

  • Nadine
    Posted at 07:15h, 03 april Beantwoorden

    Wat zijn ze lekker! Gister een dubbele portie gemaakt en ingevroren voor heel veel ontbijtjes to-go. Ik ben alleen vergeten er n snufje zout in te doen, dit zou ze ws nóg lekkerder maken… maar… ik heb er net 2 op en ze zijn al subliem, zijdezachte structuur er heerlijke smaak, dankjewel voor het recept!

    • julivwee
      Posted at 09:37h, 03 april Beantwoorden

      zalig om te horen dat die muffins hebben gesmaakt 🙂

  • Lederer wenny
    Posted at 14:36h, 21 november Beantwoorden

    Kan het ook zonder banaan?misschien dan een eitje meer want lust gaan banaan….

    • Julie vwee
      Posted at 00:32h, 29 november Beantwoorden

      Geen idee, nog niet geprobeerd 🙂 denk wel dat het resultaat zonder banaan, anders zal zijn.

Post A Comment