Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Marathon #1 Barcelona 2014

Marathon #1 Barcelona 2014

Jullie weten het misschien al of misschien ook niet, maar op 16 maart loop ik mijn eerste marathon in Barcelona !!! Spannend he!
Ik ben heus wel gewoon om te lopen dus ik begin er niet zomaar aan, een halve marathon heb ik al meerdere keren uitgelopen, maar het was tijd voor iets anders, voor een nieuwe uitdaging en daarom kies ik om mijn eerste marathon in Barcelona te lopen!

Waarom Barcelona?Β 
Gewoon leuk om eens een weg weekendje weg te gaan, zeker als ik het kan koppelen aan mijn favoriete hobby !
somethimes running sucks
De training vind ik voorlopig nog goed te doen! Mijn doel is om de marathon in 4 uur en 15 minuten uit te lopen.
Dit weekend stond er een duurloop van 24 kilometer op het programma. Zaterdagmorgen om 9u begon ik eraan en om 11.30 was ik terug thuis. Het weer zat me mee, het was niet te koud en ik had drie lagen boven elkaar aangetrokken want vorige week had ik twee lagen aan en bij een sombere 4Β°C en mist was dit veel te weinig. Ik had het zo koud waardoor ik echt slecht getraind heb. Zaterdag ging het super vlot! Die 24 km liep ik heel losjes door en na afloop was ik helemaal nog niet moe! Ja het heeft me opnieuw veel moed om door te zetten en stilaan te denken dat ik die 42 km met veel plezier zal doorkomen.

duurloop 24K

Mijn vriend begint stilaan ook mijn loopmicrobe te pakken te krijgen! Ik heb hem ook mogen inschrijven voor de marathon. Hij twijfelt nog of hij die finish van 42K zal halen want hij heeft weinig tijd om te trainen. Maar hem kenende zal hij niet willen onderdoen voor mij …
Zondag had hij superbenen en hij nam me mee voor een loopje. De bedoeling was om op het gemak 10K te lopen, maar het ging zo vlot dat we er gewoon 15K van gemaakt hebben! Nochtans ik had helemaal geen superbenen! In tegendeel, ik voelde me misselijk van de dag ervoor. We waren gaan eten en ik had mijn maag echt overbelast. Ik was super gulzig geweest en had echt alles opgegeten dat voor mijn neus kwam te staan. Zelfs toen mijn maag protesteerde en zei dat ze genoeg had, dan stak ik toch nog vanalles in mijn mond. Helaas, mijn maag gaf me de volgende morgen een ‘cadeautje’ terug waardoor ik me barslecht en misselijk voelde !!! Nochtans is mijn maag wel wat gewoon, want ik eet op sommige momenten nogal graag door als het me smaakt πŸ™‚ ! Β En in die omstandigheden ben ik toch vertrokken voor een loopje want ik wou me niet laten kennen tegenover Maarten. Ik at ervoor nog twee sneetjes bananenbrood (recept komt binnenkort nog online). Bananenbrood is heerlijk en geeft extra energie en koolhydraten om goed van start te gaan met een zware looptraining. Voor Maarten was het zijn langste duurloop ooit, well done !!! Het ging opnieuw heel vlot. We hadden zelfs het gevoel dat we vrij traag aan het lopen waren, maar we schrokken ons rot toen we 5’52” per kilometer hebben gelopen !! Ik ben normaal niet zo een snelloper. Voor we het goed en wel beseften, hadden we de watersportbaan in Gent 3x rondgelopen. Volgende week gaan we weer samen duurlopen, Maarten stimuleert me om sneller en beter te gaan lopen. Leuk om mezelf uit te dagen!
duurloop 15k
Aangezien mijn weekend echt een loopweekend was, is het vandaag tijd voor een rustdag! Deze week staat interval op het programma. Dat wordt een veel grotere uitdaging, want ik haat interval en doe liever duurloop. Jullie horen het volgende week wel hoe dat is afgelopen.
 

Delen maar!
error
5 Comments
 • van peteghem willy
  Posted at 19:00h, 21 januari Beantwoorden

  Super het gaat u zekers lukken ,hopelijk lukt het Maarten ook en kunnen jullie samen finishen ! Heeft echt een super gevoel aan komen met al dat volk .Dat stond bij ons ook op ons lijstje Barcelona maar met mijn slechte voet is het niet te doen, 6 feb second opinion hopelijk kan en wil deze specialist er iets aan doen !Met niet meer te lopen en thuis te zitten met pols is er 7 kg bij πŸ™ voel mij er slecht door maar voet wil niet mee he . Ik duim voor jullie heel veel succes πŸ˜‰ grt Willy

  • julivwee
   Posted at 17:21h, 23 januari Beantwoorden

   Ja das zo ambetant he een blessure. Gelukkig nog nooit meegemaakt, maar ik zou de muren op lopen denk ik πŸ™‚

 • Anke
  Posted at 17:41h, 23 januari Beantwoorden

  Ik heb hem al 2x gelopen. Denk eraan…Barcelona is niet vlak! Ik hoop om ooit die van Valencia nog eens te doen, tja en Sevilla en Malaga,….

  • julivwee
   Posted at 20:17h, 23 januari Beantwoorden

   Bedankt voor je tip !!! Amai dat wordt dus extra lastig πŸ™‚
   Groetjes Julie

 • Midzomernachtrun Gent countdown : Hapjes Princess
  Posted at 18:05h, 18 juni Beantwoorden

  […] maar echt veel wedstrijden heb ik eigenlijk nog nooit mee gedaan. Tot ik vorig jaar mezelf een challenge wou opleggen en een marathon ging lopen. Die marathon kwam natuurlijk niet zomaar. Ik was best wel […]

Post A Comment