Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Vijgen gevuld met geitenkaas

Vijgen gevuld met geitenkaas

Een gezonde lunchsalade of als lichte avondmaaltijd. Je kan vijgen rauw uit het vuistje eten (ja, de schil is eetbaar), maar ook verwerken in zoete of hartige gerechten. Ze doen het heel goed in desserts zoals bijvoorbeeld in taarten of in fruitslaatjes of zelfs in confituur. Onlangs heb ik nog deze vijgentaart klaarmaakt.

Vijgen zijn ook lekker bij gevogelte; zoals hier bij mijn stoofpotje met kalkoen. Bovendien zijn ze goed te combineren met zoute smaken, zoals geitenkaas of gerookte ham. Vandaar dit gerecht. Ik heb de vijgen opgevuld met geitenkaas, olijven en pancetta en geserveerd met lauwe kerstomaten en wat rucola.

Vijgen zijn zeer energierijk en rijk aan vezels. Ze bevatten vitamine B, magnesium, fosfor, kalium en calcium. Heel gezond dus!

Verse vijgen met geitenkaas en pancetta

[yumprint-recipe id=’102′]
vijgen gevuld met geitenkaas en pancetta

Delen maar!
error
1 Comment
  • Victoria
    Posted at 11:44h, 19 maart Beantwoorden

    Perfect voor een originele, lichte maaltijd!

Post A Comment