Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Quinoasalade met geroosterde pompoen en feta

QUINOA MET POMPOEN

Quinoasalade met geroosterde pompoen en feta

Deze quinoasalade is een super lekker vegetarisch gerechtje. Stukjes geroosterde pompoen paprika, stukjes feta en pittige quinoa zijn hier de hoofdingrediënten. Het gerecht komt van Jeroen Meus en is echt heerlijk !! Quinoa is een graansoort en heeft een zeer hoge voedingswaarde, een hoog eiwitgehalte, waarvan de aanwezige eiwitten van uitstekende kwaliteit zijn. Ze zijn een ideale samenstelling van aminozuren omdat het maar liefst 8 essentiële aminozuren bevat die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken . Geen enkele graansoort kan de quinoa hierin evenaren. Het is ook een goede bron van magnesium, ijzer en kalium.
quinoasalade van jeroen meus

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g quinoa
  • gedroogde kruiden: ras-el-hanout, paprikapoeder, cayennepeper, kurkumma en szechuanpeper
  • 4 dl groentebouillon
  • 1/2 butternut (pompoen)
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 30 g gepelde amandelen, geroosterd
  • 1 el zwarte olijven, in stukjes
  • 40 g rozijnen, geweekt
  • 1/4 bussel platte peterselie, fijngesneden
  • 1 takje dragon, fijngesneden
  • enkele takjes tijm
  • een takje rozemarijn
  • 1 tl honing
  • olijfolie
  • peper & fleur de sel
  • sap van 1/2 appelsien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de butternut in kleine hapklare blokjes. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Schil de paparika en snij hem in stukjes.
  3. Doe alle groenten in een ovenschotel. Kruid met peper en fleur de sel en doe er een goede scheut olijfolie in en een theelepel honing. Verdeel de takjes tijm en het takje rozemarijn tussen de groenten.
  4. Steek de schotel in de hete oven. Rooster de groenten gedurende 30 à 35 minuten. Controleer af en toe en schep de blokjes groenten af en toe eens om.
  5. Weeg de juiste hoeveelheid quinoa en doe de zaadjes in een kookpot. Schenk er de groentebouillon over. Voeg er de gedroogde kruiden bij. Meestal neem je 1/3 hoeveelheid quinoa en 2/3 hoeveelheden water. De quinoa heeft ongeveer 15 minuten nodig om te garen.
  6. Schenk wat warm water over de rozijnen en laat ze even wellen.
  7. Rooster de amandelnoten in een pan. Laat ze lichtbruin kleuren. Hak ze fijn.
  8. Schep de warme quinoa in een ruime serveerschaal. Doe er de geroosterde stukjes amandelnoten bij en de rozijnen.
  9. Verdeel wat ontpitte zwarte olijven over de salade (hak ze vooraf eerst grof). Strooi er de verse peterselie en dragon over en het sap van 1/2 sinaasappel.
  10. Verwijder de tijm en rozemarijn uit de warme groenten en schep de stukken groenten in de serveerschaal op de quinoa. Meng de salade voorzichtig en werk af met stukjes feta.
  11. Serveer meteen.
Delen maar!
error
7 Comments
  • Lieve
    Posted at 11:21h, 16 oktober Beantwoorden

    Dit is echt een heerlijk gerechtje, ik zou er zo vegetariër van worden 😉

  • Lieve
    Posted at 11:26h, 16 oktober Beantwoorden

    Dag Julie, kun jij de bovenstaande foto bij mijn naam verwijderen? Dat ben ik niet en ik heb er hem ook niet opgezet 😉 groetjes Lieve

    • julivwee
      Posted at 19:36h, 17 oktober Beantwoorden

      Ja ik weet niet hoe dit komt 🙁 dit gebeurt vanzelf.

  • Dietlind
    Posted at 22:04h, 13 november Beantwoorden

    alweer zo’n voltreffer!!! ik heb vandaag toevallig drie receptjes van jouw blog gemaakt (boekweit-pannenkoeken als ontbijt, haver-chocolade-repen voor tussendoor, en deze als avondeten) en alle drie geweldig lekker! ik kook en eet enorm graag, maar het moet echt gezond én lekker zijn! ik probeer constant receptjes uit van op internet: soms zitten daar heerlijke gerechtjes tussen, maar even vaak slaagt het toch nogal tegen wanneer het af is.. deze drie hebben mijn dag gemaakt! ik denk dat ik alles op jouw blog ga proberen de komende weken, euh maanden :-p

    • julivwee
      Posted at 22:57h, 13 november Beantwoorden

      Wat leuk om te horen 🙂 Hihi. vind ik leuk zo een reacties. Ik steek zoveel tijd en liefde in mijn gerechtjes en ik hoop het dan ook zo goed mogelijk te kunnen overdragen aan mijn lezers. Nu ik kan je wel niet beloven dat al mijn smaken overeen zullen komen met de jouwe, maar als je van groenten, vis en gezond eten houdt kan je hier wel wat terug vinden. Ja die recepten op internet vind ik soms ook niet dat hoor. Zelfs sommige kookboeken trekken op niets. Ik zet hier enkel dingen op die ik persoonlijk zelf echt lekker vond en ook gelukt is.

      • Dietlind
        Posted at 23:32h, 13 november Beantwoorden

        hihi super, bedankt in elk geval!! ik kan zo ontzettend goedgezind worden van koken en lekker eten, zeker met ingrediëntenwaar ik me goed bij voel. ik hou enorm van groenten, maar het blijkt toch nog steeds moeilijk recepten te vinden (nou ja, Ottolenghi kan er ook wat van natuurlijk) waar ze de hoofdrol spelen, waar gezonde producten omgetoverd worden tot een heerlijke verwennerij 🙂 ik volg je in elk geval!

  • Celine
    Posted at 16:33h, 30 januari Beantwoorden

    Dag Julie,
    Heb je dit koud ook al eens geprobeerd?
    Vraag me af als ik dit als lunch zou kunnen meenemen & de avond voordien dus mealpreppen 🙂
    Groetjes

Post A Comment