
03 feb Soepje van gele paprika, gember, kurkuma en curry
Dit is een soepje uit het kookboek van Claudia Allemeersch. Het is ideaal als hapje! Ik had vrienden op bezoek en heb dit hapje geserveerd in de servieslijn van Pascale Naessens. Mijn zaaaaaaalig lief vriendje had me voor Kerst de prachtige serviesset van Pascale Naessens cadeau gedaan!!
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 gele paprika’s
- 2 zoete witte uien
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 6 dl kippenbouillon
- 1 el olijfolie
- 1 tl curry
- 1 tl gehakte verse gember
- 2 tl kurkuma
- paar draadjes saffraan
- afwerking: platte peterselie en bieslook
Bereiding
- Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in grove stukken. Maak de ajuien schoon en snij ze ook in grove stukken.
- Laat olijfolie in een soepkom goed heet worden. Voeg paprika en ajuin toe, alsook de fijngesneden knoflook en de gehakte gember. Laat alles een stoven.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 15 minuten koken. Mix, zeef en kruid de soep met saffraandraadjes en currypoeder, peper en zoet.
- Schep de soep in kommetje en versier met peterselie en bieslook.
Delen maar!
Judith
Posted at 11:53h, 05 februariDit ziet er zo goed uit! Ik ga het eens proberen 🙂
julivwee
Posted at 16:56h, 05 februariHeel leuk ! 🙂
Nienke
Posted at 11:34h, 06 februariWauw ziet er heel lekker en gezond uit!
Quick & easy: gele paprikasoep - My Food Blog
Posted at 08:01h, 02 maart[…] Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m’n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces. […]