Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Marathon Barcelona #1 The final

Marathon Barcelona #1 The final

Vrijdag is het zo ver !!! Dan stappen we op het vliegtuig richting Barçelona om dan zondag die marathon te lopen waar ik al maanden voor aan het aftellen ben. Ik vind het super spannend en heb echt een beetje stress. Ik weet niet goed of ik er klaar voor ben. Had heel graag eens 35 km gelopen als voorbereiding, maar helaas ben ik daar niet toe gekomen. Het maximum dat ik heb gelopen is 30 km en het was enorm zwaar. Ik maak me toch wel wat zorgen want sommige duurlopen gingen heel goed en anderen waren dan weer lastig en gingen minder goed dus laat ons hopen dat ik volgende week zondag een goeie dag heb.

somethimes running sucksSinds januari ben ik volop aan het werken naar die marathonafstand. Elke week stond een duurloop op mijn trainingschema. In totaal heb ik 8 duurlopen gedaan. Begin januari startte ik met 20 km en daarna bouwde ik mijn duurlopen telkens op met enkele kilometers. Ik liep respectievelijk 22 km, 24 km, 26 km, 28 km, 30 km, 26 km en sloot dit weekend af met 21 km. Of het genoeg is geweest, weet ik niet. Ik heb het gevoel dat ik nog een extra maandje training had kunnen gebruiken. Graag nog een duurloop van 32k en 35k gedaan en pas dan ging ik mezelf iets zelfzekerder voelen, maar de tijd heeft me genekt want een duurloop neemt al gauw een halve dag in beslag en de weekends zijn al zo kort.

2014-02-23 17.37.43

Ik moet wel toegeven dat het telkens beter en beter ging. Als ik een duurloop van 20 km doe dan gaat die eigenlijk altijd vrij goed, maar vanaf het moment dat ik verder ga dan 20k dan merk ik dat het elke keer anders is. Voor mij was de duurloop van 28 km het allerzwaarste. Daarna heb ik eventjes een ‘marathondip’ gehad en ben ik heel hard beginnen twijfelen. Ook bij de 30 km heb ik mezelf moeten vooruit trekken en het was eigenlijk een beetje doodgaan. Maar de week erop liep ik 26 km heel vlot en zonder problemen, zonder pijn en zonder twijfels en had ik het gevoel dat ik nog gerust een rondje watersportbaan bij had kunnen nemen (helaas moest ik gewoon stoppen wegens tijdsgebrek, dus ik weet niet hoe het verder zou gegaan zijn, maar ik denk dat dit mijn allerbeste duurloop ging geweest zijn). Vanaf 15 km merk ik dat mijn lichaam ook voedsel nodig heeft. Ook dat heb ik moeten leren want soms is het moeilijk inschatten wat ik juist ga eten. Ik ga sowieso nooit de deur uit zonder eten. Als ik een lange ochtendrun plan dan zorg ik dat ik een goed verteerbaar ontbijt neem. Soms bij een korte en krachtige ochtendrun van 5 à 7 km dan ga ik wel met een lege maag lopen, maar dan is 7 km ook echt het maximum. Die korte runs doe ik vaak op zondagmorgen en ben ik heel de tijd aan mijn ontbijt aan het denken, dan loop ik door langs de Coupure naar mijn favoriete bakker en koop ik op mijn sportschoenen een heerlijk zondagsontbijt! Wat geef nu toe? Wat is leuker dan de zondagmorgen lang en uitgebreid ontbijten met tal van leeslectuur, de weekendkrant, heerlijke koffie en lekker ontbijt 🙂
Vanaf dat je meer gaat lopen is het toch belangrijk om jouw lichaam van de nodige brandstoffen te voorzien. 1x heb ik een duurloop gedaan zonder voedsel en ik heb het achteraf echt moeten bekopen. Voor mij persoonlijk is banaan een heel goed middel om tussendoor opnieuw wat energie te krijgen. Ik loop er ook beter van als ik tussendoor iets eet en achteraf na mijn duurloop heb ik minder last van een dipje.
Voilà, dit was mijn laatste update voor de marathon. Hopelijk haal ik zonder kleerscheuren die eindmeet samen met mijn allerliefste schat. Want Maarten blijft voor mij echt wel rocken!!! Precies of hij loopt al jaren marathons. Oké, hij heeft een sportief verleden, werkt als aannemer en heeft dus geen zittend gat, maar toch had ik echt niet gedacht dat hij in zo weinig tijd ook al zo goed en ver zou lopen. Ik denk eerlijk gezegd dat hij me die laatste kilometers echt zal moeten oppeppen 😉

Delen maar!
error
4 Comments
 • van peteghem willy
  Posted at 19:26h, 09 maart Beantwoorden

  Heel veel succes Julie & Maarten, wij duimen voor jullie ! Zeker niet te vlug willen starten en jullie opblazen!! vooraf bepalen welke tijd jullie per kilometer willen lopen 😉 you can do it 😉

  • julivwee
   Posted at 20:28h, 09 maart Beantwoorden

   Thx !!! We zijn erg benieuwd hoe we het er vanaf zullen brengen 🙂

 • Chris
  Posted at 19:44h, 09 maart Beantwoorden

  Ik wens je nu al alle succes toe in Barcelona ! Tijdens de ‘wedstrijd’ kun je altijd wel meer dan je verwacht. Iedereen start met twijfels voor die allereerste marathon. Het zal afzien zijn. Onderweg zul je denken: dit nooit meer. Maar een week later ben je dat afzien vergeten en denk je al aan een volgende 🙂
  En vergeet onderweg ook niet een heel klein beetje te genieten en wees blij dat je zoiets kunt en ‘mag’ doen!

  • julivwee
   Posted at 20:28h, 09 maart Beantwoorden

   Bedankt voor je reactie !!! Doet goed om zoiets te lezen. Ik ben heel erg benieuwd hoe ik het er vanaf zal brengen 🙂

Post A Comment