Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Marathon #1 Barcelona D-DAY

d-day marathon

Marathon #1 Barcelona D-DAY

collage marathon DDAYEn dan is er eigenlijk de dag waar ik de laatste 3 maanden zo hard mee bezig ben geweest. Oké, ik liep ervoor al halve marathons dus het lopen is niet nieuw, maar dat ik een marathon in Barcelona ging lopen, heb ik pas eind december beslist. Mijn vriend zag het niet zitten om aan de finish te staan toekijken en die wou gewoon zelf ook die marathon mee lopen. Hij is echt van nul begonnen (laat ons zeggen dat hij heel af en toe eens 5 km ging lopen). Oké hij heeft een sportief lichaam (jaja die sixpack is nog altijd zichtbaar op zijn bijna 30 jaar, zonder elke week in de fitness te staan), heeft geen zittende job, deed vroeger aan boksen waarbij het allemaal draait om uithouding en karakter dus eigenlijk had hij alle troeven in handen om te slagen voor de marathon en ik vond het gewoon super leuk dat wij samen die uitdaging zijn aan gegaan!!

IMG_0161Zaterdagavond zit ik iets te laat in mijn bed want ik had graag 8 uur slaap gehad voor ik op moest. Mijn wekker gaat om 6 uur af en om 7 uur zitten we aan het ontbijt. Om iets voor 8 uur zitten we op de metro om 3 haltes verder af te stappen. Ik vind het moeilijk want ik wil eigenlijk niet te veel water drinken om niet constant naar het toilet te moeten, maar toch drink ik die ochtend vrij veel water want hydratatie is nu éénmaal heel belangrijk. Ik drink ook twee tassen koffie en dat laatste had ik misschien echt niet mogen doen, maar mijn ontbijt is zoveel beter met koffie!!! Koffie hoort gewoon bij mijn ochtendritueel. Eenmaal we aan de start van de marathon aankomen, moet ik al onmiddellijk naar het toilet. Zo’n dixie vind ik echt vies, maar ik kan het echt niet ophouden gedurende 42 km. Het plein is stampvol en ik zou eigenlijk moeten genieten van het evenement, van het gejuich en van de toeschouwers, maar we zijn echt allebei zenuwachtig. Ik weet niet wat me te wachten staat, ik heb slechts 1x 30 km gelopen en voel me totaal niet voorbereid. Dan gaan we naar onze startgroep. Wij zijn de laatste groep om te starten en dat betekent dat we er langer dan 4 uur over gaan lopen. Om 8.30 start de eerste groep en een halfuurtje later zijn wij ook vertrokken. HERE WE GO …. VOOR DE VOLLE 4 UUR !!!
Het weer is super, de zon schijnt, maar ik moet alweer naar het toilet !!!! Na 5 km begint het echt op mijn blaas te duwen en ik kan het niet meer houden. Wat ben ik nu jaloers op die mannen die gewoon vlug even langs de kant hun plasje doen. Om de 5 km heb je gelukkig een dixie, maar daar staan constant mensen aan te schuiven die ook hoognodig moeten. We komen een Starbucks tegen en besluiten vlug even binnen te lopen, plassen en onmiddellijk terug weg want alles is beter dan daar voor zo’n dixie stil te staan, alhoewel we toch ook enkele minuten kwijt zijn.
Na 10 à 15 km staan mijn broer en Eline langs de kant van de weg ons aan te moedigen. Zalig!! Het pept ons op. We zijn ook nog niet lang bezig en voelen ons nog altijd in topvorm. De mensen die roepen en juichen, de muziek, het is eigenlijk wel genieten 🙂 !
IMG_0163 IMG_0164We kijken uit naar die 20 km. Daar is ook voedsel voorzien. Om de vijf km staat er water en energiedrank. Ik neem elke 5 km bevoorrading, maar neem kleine slokjes en hapjes want ik zou niet willen dat het op mijn darmen slaat of dat ik weer naar het toilet moet.

Maar het mag niet baten, na een halve marathon, moet ik weer naar het toilet. Deze keer sta ik enkele minuten aan te schuiven voor zo’n dixie. Echt vies vind ik het en ik probeer er niet veel bij na te denken. Na mijn plasje voel ik me terug beter. Ik heb ook net iets gegeten en voel dat ik er opnieuw tegenaan kan. Echt moe zijn we nog niet. We verliezen helaas wel wat tijd door die toiletstoppen, maar als het moet dan moet het he :-).

IMG_0203We gaan door en hebben echt het gevoel dat we weinig voorbij gestoken worden. We lopen heel wat mensen voorbij en het gaat heel goed. Sommige deelnemers zijn al lang aan het wandelen, maar wandelen is voor ons geen marathon lopen. Eén ding weet ik zeker ik blijf doorlopen, nu we halfweg zijn, geven we het niet meer op. Plots besef ik dat we eigenlijk nog maar halfweg zijn en dat de marathon nog moet beginnen. Nu zou het gewoon nog altijd heel vlot moeten gaan en dat gaat het voorlopig ook; die 20 tot 25 gaan vlot voorbij en vanaf dan kijk ik echt uit naar het bordje van 30 km. Rond 28 km begint het allemaal wat moeilijker te gaan. Ik krijg echt pijn in mijn benen en lies. Mijn vriend blijft super enthousiast en op een gegeven moment werkt het zelfs echt op mijn zenuwen dat hij nog totaal niet moe is ! Want echt, ik begin mijn benen zo hard te voelen !!!!!! Het is echt aftellen nu en ik verlang zooooo hard tot ik eindelijk aan die 42 km ben. Die laatste km’s zijn echt zwaar. Het gaat constant omhoog. Er zitten weinig platte stukken in en ik tel echt af. Vanaf nu zie ik elke km voorbij komen.

En dan zien we eindelijk die eindstreep. Het einde is in zicht !!! Het lijkt alsof Maarten nog eens een marathon zou kunnen lopen. Ik zit echt op mijn limiet. Het is genoeg geweest, ben zo blij dat ik er bijna ben. Ik kan nog even lachen want ik hoor Eline roepen om ons aan te moedigen. Nog heel even lachen en dan terug tanden bijten en doorlopen.

IMG_0235IMG_0236 IMG_0240En dan ga ik over die 42,195 KM !!!!! WE DID IT !!!! We own the world !!!!! Zo voelt het echt !!! Ik kan bijna huilen !!!! De pijn is helemaal weg !!!! Ik ben super happy !!! Had nooit gedacht dat die eindmeet zo een impact zou hebben en dat  een mens zo gelukkig kan worden van 42 km hardlopen 🙂 !!!! Super !!! We maken al plannen om volgend jaar opnieuw een marathon te doen. Zo leuk was het !!!!

IMG_0253 IMG_0256IMG_2187 IMG_2193Veel tijd om te rusten is er niet. Douchen en onmiddellijk vertrekken we terug naar buiten. We gaan eten en opnieuw wat rondflaneren in Barcelona. We voelen het wel aan ons benen. Die voelen zwaar aan, maar stil zitten in Barcelona, dat gaat toch niet 🙂 ?

IMG_2197 IMG_2206’s Avonds gaan we nog een laatste keer eten in een kleine cosy tapasbar met typische Catalaanse gerechten. Echt heerlijk voedsel! Om 12 uur zitten we in bed en om 6 uur gaat die wekker opnieuw. Deze keer om het vliegtuig richting België te nemen. Ik voel me nog altijd euforisch door die marathon, maar ook nog heel moe. Heb het gevoel dat ik nog een aantal uren langer had moeten slapen om te recupereren en mijn benen zijn stokstijf. Zelfs vandaag voelen die nog wat stijf en stroef aan. Ik neem even rust en morgen doe ik een loopje van 5 km en vrijdag eentje van 10 km. In het weekend gaan we naar Parijs. Dus niet lopen, wel opnieuw rondslenteren 🙂

Die marathon is vandaag nog aan het nazinderen. Het was één van de mooiste ervaringen tot nu toe uit mijn leven. Alleen al het feit dat ik dit samen met mijn vriend kon doen, was super !!! Ik had het nooit gedacht dat dit zo’n SUPERGEVOEL kon geven. Ik leef precies al dagen op een wolk.

2014-03-16 18.11.42THANK YOU ALL … voor alle gelukwensen, felicitaties en medeleven !!!

 

 

Delen maar!
error
10 Comments
 • Peter
  Posted at 19:49h, 19 maart Beantwoorden

  Wow, wat een prestatie. Daar mag je oprecht trots op zijn! Ik ben wel benieuwd wat je gegeten hebt. Van marathonlopers bij mij op de vereniging hoor ik dat ze gelletjes gebruikte om in te nemen na gemiddeld 25 km. Omdat het anders niet is vol te houden. Alleen lijkt me dat ook weer niet heel erg gezond. Benieuwd naar jouw bevindingen. 🙂

  • julivwee
   Posted at 20:11h, 19 maart Beantwoorden

   Ja idd, er zijn er heel veel die van die gells nemen (mijn vriend had dit gedaan). Die had allerlei voedingssupplementen gekocht. Vandaar dat hij misschien zo fris en zo vol energie bleef 🙂 !
   Ik heb tijdens het lopen energiedrank en water gedronken, bananen, appelsienen en noten en rozijnen. Gezonde suikers en vetten dus 🙂 ! Ben niet zo een voorstander van die gells en vloeibaar eten. Ik neem dan vaak gewoon een energiebar in plaats van vloeibaar eten.

 • Judith
  Posted at 21:40h, 27 maart Beantwoorden

  Wat superstoer, echt een topprestatie!

 • Midzomernachtrun Gent countdown : Hapjes Princess
  Posted at 18:06h, 18 juni Beantwoorden

  […] mijn marathon in Barcelona, is de midzomernachtrun in Gent mijn tweede wedstrijd. Ik loop al een aantal jaar. Kdenk zo’n […]

 • New goal: snelle halve marathon in Oostende : Hapjes Princess
  Posted at 17:52h, 17 augustus Beantwoorden

  […] wil gaan opbouwen naar een snelle (re) halve marathon. Maar opbouwen? Heb je dan niet net een hele marathon gelopen? Dan moet een halve toch nog wel lukken? Dat zeker. Maar mijn duurlopen, loop ik altijd […]

 • Stijn
  Posted at 14:17h, 04 september Beantwoorden

  waaaaw heb al zin om een marathon te lopen met dit verslag te lezen :), ik was ingeschreven dit jaar voor marathon amsterdam en had de conditie om rond de 3u aan te zitten maar een achillespeesblessure kwam opdagen en heb mijn startnummer moeten doorverkopen, het wordt dus een citytrip amsterdam 🙂
  nu toch even overwegen om barcelona marathon te doen in het voorjaar van 2015 het is er altijd aangenaam weertje ook aan de foto’s te zien…keep on running!

  • julivwee
   Posted at 21:10h, 04 september Beantwoorden

   Ja het weer was echt top en ideaal om in te lopen. Niet te warm, niet te koud. En dat zonnetje op mn gezicht deed deugd. Was echt top ervaring!!!
   Wat erg dat je een blessure hebt gehad. Amai, ik zou het niet willen meemaken. Ik zou gek worden als ik niet meer kan rennen. In 3 uur een marathon lopen is wel heeeeeel zotjes. Ik ga het al zot vinden als ik het ooit in 4 uur kan doen.

 • wouter
  Posted at 22:00h, 27 november Beantwoorden

  Mooi verslag en dikke proficiat! . Ik heb me ook ingeschreven voor de marathon van Barcelona in 2017. Het leek me op papier een vrij platte. Maar in je verslag las ik: “Het gaat constant omhoog. Er zitten weinig platte stukken in en ik tel echt af. ” Wat dat voornamelijk op het einde dan, dat het bleef omhoog gaan?
  grtz Wouter

  • Julie vwee
   Posted at 23:44h, 28 november Beantwoorden

   Eerlijk gezegd, ik weet het niet meer zo goed 🙂 Alleen nog dat het toch wel erg lastig was.

 • Annelies Donche
  Posted at 14:45h, 21 september Beantwoorden

  Prachtig! Wil ik ook ooit eens doen maar weet niet goed welk schema ik best gebruik. Tips?

Post A Comment