Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Italiaans gevulde kalfslapjes met pasta pomodoro

kalfslapjes met tomatensaus

Italiaans gevulde kalfslapjes met pasta pomodoro

Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. Van de kalfslapjes heb ik een ‘rolletje’ of noem het een ‘pakketje’ gemaakt en opgevuld met pesto, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en ham. Ik heb de pesto zelf gemaakt, maar je kan ook kant-en-klare pesto kopen, maar persoonlijk ben ik meer te vinden om alles puur en homemade te bereiden 🙂

Tip: de jus die in de ovenschaal komt door het vlees te garen, voeg ik bij mijn tomatensaus. 

Ingrediënten voor 4 personenVoor de pesto

  • 40 g pijnboompitten
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 40 g basilicum
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 citroensap
  • peper & zout

Voor de gevulde kalfslapjes

  • 12 flinterdunne kalfslapjes
  • 6 sneetjes gedroogde ham
  • 1 bolletje mozzarella
  • pesto
  • 1 pot zongedroogde tomaten (uitgelekt)

Voor de spaghetti pomodoro

  • 500 g spaghetti
  • 12 rijpe tomaten
  • olijfolie
  • scheutje balsamico (ev. ook wat suiker)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ajuin, grof gesneden
  • 2 stengels selder, grof gesneden
  • ev. gerookte paprikapoeder

Bereiding

De pesto

  1. Neem een blender of mixer en doe daarin alle ingrediënten voor de pesto. Mix even en doe er dan de olijfolie bij tot je gladde pesto krijgt.
  2. Voeg op het einde wat citroensap toe en kruid met peper en zout.

De tomatensaus

  1. Snij de ajuin en selder in grove stukken.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof daarin de stukjes ui en selder. Voeg er de geplette look bij en laat even goed aanstoven.
  3. Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Voeg ze bij de ajuin en selder en laat alles op matig vuur stoven tot het vocht van de tomaten weg gekookt is. Je mag de saus minstens een halfuur laten sudderen op zacht vuur. Voeg een scheutje balsamico toe.
  4. Mix de saus met een staafmixer glad. Kruid met peper en zout en voeg wat gerookt paprikapoeder toe als je dat hebt (gewoon paprikapoeder kan ook).
  5. Als het vlees bijna klaar is, kan je de pasta al dente koken en dan bij de saus voegen.

Voor de gevulde kalfslapjes

  1. Maak rolletjes van de kalfslapjes. Leg het kalfslapje op je werkblad. Kruid met wat peper en zout. Bestrijk met een laagje pesto. Leg er een sneetje ham op. Leg er wat mozzarella en zongedroogde tomaat op en rol op. Doe dit ook met de andere sneetjes kalfsvlees.
  2. Leg de kalfsrolletjes in een ovenschaal en doe er wat tomatensaus over zodat het vlees half bedekt is met tomantensaus. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten.
  3. Serveer dan met de pasta pomodoro.
Delen maar!
error
7 Comments
  • Peggy Bogaerts
    Posted at 06:37h, 07 april Beantwoorden

    Lekker hé :-). Ik heb dit een tijdje geleden ook gemaakt en dit komt zeker nog op tafel (zoals eigenlijk elk recept van Jeroen Meus dat ik uitprobeer). Dat is toch wel mijn favoriete TV chef, ik zie hem zoooo graag bezig ;-). Die geeft een mens gewoon instant zin om te koken !

    • julivwee
      Posted at 08:07h, 08 april Beantwoorden

      Ja ik zie Jeroen Meus ook heel graag bezig, ik vind hem veel beter dan Sofie Dumont 🙂

      • Peggy Bogaerts
        Posted at 08:31h, 08 april Beantwoorden

        Oh ja, zij heeft wel goede recepten maar dat programma gaat zo wat stroef, zij is niet zo vlot en ontspannen als hij vind ik. En ik zie hier juist dat er een foto bij mijn reacties staat waarvan ik niet weet waar die vandaan komt ! Ik ben precies een pak ouder geworden de laatste dagen 😉

  • Chris
    Posted at 17:49h, 20 december Beantwoorden

    Ik heb al een lijstje met ontelbaar veel kanshebber/receptjes voor oudejaar, maar deze staat voorlopig op één, favorietje! 🙂

  • Chris
    Posted at 17:51h, 20 december Beantwoorden

    euh, wat mijn ava betreft, ik heb die jacques rogge niet gepost 😉

  • Victoria Jadot
    Posted at 11:41h, 19 maart Beantwoorden

    Een toppertje!!

  • Maarten
    Posted at 20:09h, 07 januari Beantwoorden

    Heel lekker gerechtje maar wel nog beter als je de kalfslapjes eerst kort even grillt in een pan in plaats van ze rauw in de oven te steken.

Post A Comment