Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Run Baby Run: keep running

Run Baby Run: keep running

Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik mijn eerste marathon in Barçelona heb gelopen. Ik niet alleen, mijn vriend liep ook mee. Het was een onvergetelijke ervaring. De week na de marathon heb ik een week euforisch gelopen, ik had precies vleugels en had het gevoel dat ik alles aankon.
IMG_0256Vier dagen heb ik last gehad van spierpijn. Echt, nooooooit gedacht dat een mens zo stijf kon zijn. Die spierpijn was echt helemaal niet te vergelijken met een beetje pijn in de benen, armen of buik na een lesje BBB. Nee, het was veel erger dan dat. De spierpijn zat overal in mijn lichaam, er was geen enkel spiertje gespaard beleven. Alles deed pijn. Pijn? Ja !! Euforisch? Ja !! Kriebels om opnieuw te gaan lopen? Zeker en vast !!!! De vijfde dag heb ik opnieuw mijn loopschoenen aangetrokken en liep ik heel rustig een rondje van 5K. Je zou misschien denken dat je het lopen even beu wordt, na zo een zware trainingen met als enig doel die 42,195K, maar nee hoor. Lopen hoort gewoon bij mijn leven. Lopen is voor mij zoals zuurstof. Op de blog van Kirsten staat in koeien van letters ‘OMDAT HARDLOPEN EEN LEVENSSTIJL IS’ en ja echt das waar ik me volledig kan in vinden.

hardlopen levensstijlNa de marathon heb ik het een tijdje rustig aan gedaan. Gewoon af en toe een kort loopje van maximum 10K. Heel rustig heb ik opnieuw opgebouwd. Stilaan denk ik al aan een tweede marathon. Volgend jaar zou ik heel graag Parijs doen. Eén ding weet ik zeker, voor mijn tweede marathon zou ik me nog beter gaan voorbereiden. Die duurlopen van meer dan 25K, moet ik nog meer in de benen krijgen.

Een maand na de marathon is mijn eerste duurloop een feit. 25K CHECK! Het ging super goed! Tijd is voor mijn niet het belangrijkste. Hoe ik me voel na zo’n duurloop des te meer! Het voelde geweldig goed. Geen pijn, niet moe, happy => Runners High !!

2014-04-18 14.31.31

Delen maar!
error
2 Comments
 • Kim - Foodstyle
  Posted at 23:45h, 14 mei Beantwoorden

  Respect!! En ik vond mijzelf al zo stoer na 10K….hmm nog maar even doortrainen 🙂

  • julivwee
   Posted at 22:27h, 15 mei Beantwoorden

   Blijven doorgaan. Op de duur loop je er 20 en misschien ooit een marathon 😉 10 is trouwens ook al super hooor !!!

Post A Comment