Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Courgetterolletjes met mozzarella, spinazie, olijventapenade en rauwe tomatensaus

courgetterolletjes

Courgetterolletjes met mozzarella, spinazie, olijventapenade en rauwe tomatensaus

Yummie!!! Dit gerecht is echt smullen!!!! Mijn vriend vond het super, dus dan is het voor mij zeker een geslaagd gerechtje. De courgetterolletjes rol ik op met wat mozzarella, olijventapenade en spinazie. De rauwe tomatensaus is echt heerlijk in de lente. Het maakt een gerecht helemaal anders dan wanneer ik warme tomatensaus maak. Vaak gebruik ik warme tomatensaus in mijn gerechten zoals deze gevulde aubergines met tomatensaus. Maar dit is minstens even lekker.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes, in plakken
  • gedroogde oregano & basilicum
  • 1 bolletje mozzarella, in stukjes gescheurd
  • 1 potje olijventapenade
  • 150 g spinazie (ik nam een restje; 1 groot hand vol)
  • 1 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout (fleur de sel)

Voor de rauwe tomatensaus

  • 2 tomaten, ontpit en ontveld
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • goede scheut balsamicoazijn
  • olijfolie
  • verse kruiden: basilicum en platte peterselie
  • peper & fleur de sel
  • enkele zwarte ontpitte olijven

Bereiding

  1. Snij de courgette in niet al te dunne plakken. Leg ze op een ovenschaal. Wrijf ze in met een beetje olijfolie. Kruid met peper & zout (fleur de sel), gedroogde oregano en gedroogde basilicum. Zet ze 10 minuten in de oven. Ze hoeven nog niet super gaar te zijn want straks gaan ze nog eens in de oven.
  2. Ondertussen maak je de spinazie. Doe wat olijfolie in een kommetje. Stoof het fijngesnipperd teentje knoflook en sjalotje aan. Doe er de spinazieblaadjes bij en laat krimpen tot de spinazie gaar is.
  3. Maak de rauwe tomatensaus. Doe alle ingrediënten, behalve de olijven, in de blender en blend tot je een grove saus krijgt. Er mogen nog stukjes inzitten. Snij de zwarte olijven in stukjes en doe ze bij de saus. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de courgettes uit de oven en maak nu de rolletjes. Beleg elke plak courgette met wat olijventapenade, een beetje spinazie en wat stukjes mozzarella. Rol op en leg in een ovenschotel. Het is niet de bedoeling dat je alle ingrediënten super dik op de courgette legt. Gewoon hier en daar wat stukjes zodat je ze gemakkelijk kan oprollen. Steek nu de ovenschotel nog eens 10 minuten in de oven tot de mozzarella een beetje gesmolten is.
  5. Serveer de courgetterolletjes met de rauwe tomatensaus. Rasp er eventueel nog wat parmezaan over. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
Delen maar!
error
14 Comments
  • Peeters Emiel
    Posted at 11:06h, 16 mei Beantwoorden

    Dat ziet er allemaal lekker uit wanneer komt je dat eens maken?
    Voor een feestje zo dat ideale zijn om verschillende gerechten in buffet vorm te zetten.
    Proficiat met je kunst op foto is het mooi , maar in werkelijkheid denk ik dat het er anders uit ziet.
    Groetjes

    • julivwee
      Posted at 20:14h, 17 mei Beantwoorden

      Bedankt! Ik moet zeggen dat het er in werkelijkheid ook heel lekker en smakelijk uitziet. Ik ben niet echt zo een goede fotograaf. Ik doe maar wat. Zet mijn toetsel gewoon op automatisch dus heel veel mee foefelen kan ik niet 😉
      Groetjes Julie

      • Lola Paloozza
        Posted at 15:33h, 26 mei Beantwoorden

        Het zag er in werkelijkheid helemaal hetzelfde uit hoor! En het heeft gesmaakt 🙂

  • Farah - Food and other Friends
    Posted at 14:22h, 26 mei Beantwoorden

    Hmm ziet er lekker uit!
    Ik wil al een tijdje courgette rolletjes maken, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Misschien dat ik eens jouw versie probeer.

    • julivwee
      Posted at 14:48h, 26 mei Beantwoorden

      Ja beetje zoals cannelloni, maar dan zoveel gezonder 🙂

  • Marloes
    Posted at 18:59h, 09 juli Beantwoorden

    We heb dit vanavond gegeten en het was echt ontzettend lekker. Echt iets om nog een keer te maken.

    • julivwee
      Posted at 22:12h, 09 juli Beantwoorden

      Zo leuk om te horen 🙂

  • Sandrine
    Posted at 14:15h, 21 november Beantwoorden

    Heb je dit soms ook al getest met warme tomatensaus? Met dit weer lijkt me dat net iets lekkerder.

    • julivwee
      Posted at 14:35h, 21 november Beantwoorden

      heb ik ook al gemaakt met warme tomatensaus. Idd, ook heerlijk en ideaal met dit weer 🙂

      • Sandrine
        Posted at 14:53h, 21 november Beantwoorden

        Super ! Dan test ik het vanavond eens 🙂

  • Benedicte
    Posted at 23:12h, 16 februari Beantwoorden

    Hi,
    Dit is een fantastisch gerechtje. Maar hoe krijg je nu de courgette plakjes exact goed, niet te dun en niet te dik? Met een dunschiller zijn ze namelijk veel te dun maar als ik het met een mes doe zijn ze weer te dik om op te rollen… Bovendien zijn de courgette vaak krom.
    Alvast bedankt voor je tips 🙂
    Groetjes

    • Julie vwee
      Posted at 10:13h, 17 februari Beantwoorden

      Ik doe dit met een mandoline, want idd met een mes te dik en dunschiller te dun. Daarom een mandoline is super handig.
      Groetjes Julie

      • Benedicte
        Posted at 23:32h, 25 februari Beantwoorden

        Dankjewel! Heb je toevallig aanrader van een goede mandoline of foodprocessor (die hakt, raspt, snijdt,..)? Welke gebruiken jullie? Dankjewel

        • Julie vwee
          Posted at 23:16h, 29 februari Beantwoorden

          Ik heb een thermomix, maar die is vrij duur. de moulinex is ongeveer hetzelfde maar een stukje goedkoper.
          Mandoline heb ik eens gekocht op de markt :–) Wel heel tevreden van.

Post A Comment