Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Healthy bananenbrood met vijgen

bananenbrood

Healthy bananenbrood met vijgen

Rijpe bananen zijn ideaal om bananenbrood van te maken. Ik had heel rijpe bananen liggen in mijn fruitmand, ideaal want in had ongelooflijk veeeeel zin in zo’n super healthy bananenbrood. Overrijpe bananen vind ik trouwens echt niet lekker om zo op te eten, dus dan maak ik er graag een smoothie mee of dit healthy bananabread is zo ontzettend lekker. Het brood is van nature zoet door de bananen dus er hoeft zeker en vast geen suiker meer in. Heerlijk bij de koffie als gezond tussendoortje of als ontbijt.

Het is heel makkelijk om te maken. Gewoon de ingrediënten samen voegen en afbakken in de oven. Ik doe vaak nog wat gedroogde vijgen bij het beslag. Zo wordt het nog wat zoeter, maar het blijft lekker gezond!!
Dit recept komt van Francesca Kookt.
bananenbrood met vijgen

Healthy bananenbroodBekijk ook eens dit andere recept voor bananenbrood. Ik vind ze eigenlijk allebei heel lekker en toch is het een totaal ander recept.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 50 g amandelmeel
  • 100 g speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 2 el amandelmelk
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • optioneel: 4 vijgen, in kleine stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C. Vet een cakeblik in of leg er bakpapier in.
  2. Roer de droge ingrediënten door elkaar. In een andere kom, klop je de eieren los met de andere natte ingrediënten en als laatste de geprakte bananen en eventueel de stukjes gedroogde vijgen. Daarna spatel je rustig de droge ingrediënten erdoor tot alles goed gemengd is.
  3. Schenk het beslag in de cakevorm en zet deze in de oven. Het is gaar in ongeveer 35-45 minuten.
Delen maar!
error
6 Comments
  • Manon
    Posted at 09:48h, 22 mei Beantwoorden

    Ziet er onwijs lekker uit! Ik moet binnenkort ook echt weer eens bananenbrood bakken

  • Wendy
    Posted at 17:13h, 11 oktober Beantwoorden

    Zalig lekker deze versie. Perfect alternatief voor een gewone cake.

  • Kathy
    Posted at 14:47h, 19 november Beantwoorden

    Dit wil ik zeker dit weekend proberen, ziet er zalig uit!
    Een vraagje: de amandelschilfertjes, mogen die er de ganse gaartijd in de oven in?
    Zalige webstek Julie! Je bent zo’n inspiratie voor een kitchen-bleuke 🙂

    • julivwee
      Posted at 21:47h, 19 november Beantwoorden

      Bedankt Kathy. Ja ik heb die er ook gewoon op gedaan en kan geen kwaad.

  • liane Van der Donck
    Posted at 13:50h, 13 december Beantwoorden

    ik hou niet zo van spelt. door wat zou ik dat kunnen vervangen ?

    • julivwee
      Posted at 20:20h, 13 december Beantwoorden

      Persoonlijk vind ik de smaak van spelt echt heel goed lijken op die van tarwe. Je zou ook gewone tarwebloem kunnen nemen dus. Met andere bloemsoorten heb ik het nog niet gemaakt. Kzou zeggen: proberen. Volgens mij kan er niet veel mis gaan.

Post A Comment