Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met geitenkaas, meloen en geroosterde puntpaprika

salade met meloen

Salade met geitenkaas, meloen en geroosterde puntpaprika

Voor deze salade heb ik mijn idee uit het kookboek van Petra Vandewouer ‘Een tafel in de zon’ gehaald. Ik ben dol op de zuiderse keuken en dit boek is echt een weerspiegeling van de Mediterrane keuken. Ik droom volledig weg bij alleen nog maar het doorbladeren van dit boek. De titel en de prachtige foto’s in het boek, doen zin krijgen om aan de slag te gaan; of als je niet graag kookt, wil je meteen naar Zuiderse oorden vertrekken. Maar wat ik minstens even belangrijk vind, is dat een kookboek een persoonlijkheid heeft. Recepten met veel foto’s aangevuld door eigen ervaringen over hoe bijvoorbeeld het gerecht moet proeven of waar het recept vandaan komt. Ik vind het ook leuk als er nog wat leuke kooktips worden meegegeven. Petra maakt een carpaccio van meloen met puntpaprika. Ik heb er een salade van gemaakt.

een tafel in de zonPuntpaprika of zoete paprika zijn veel zoeter dan gewone rode paprika en hebben weinig zuur. Ze hebben een heel dunne schil waardoor ze ook heel lekker zijn in een salsa, maar ook geroosterd zijn ze heerlijk en nog een tikkeltje extra zoeter. De combinatie van het zoete van de meloen en het bitterzoete van de paprika en frisse geitenkaas, maakt dit gerechtje echt bijzonder van smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode puntpaprika’s, geroosterd
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 crottin de chavignol
  • 50 g raketsla
  • 150 g frissée (krulandijvie)
  • 1/2 meloen, in kleine blokjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • hazelnootolie
  • balsamico
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl honing
  • fleur de sel & peper
  • korianderzaad
  • ev. 4 sneetjes gedroogde ham (10min. geroosterd in de oven op 150°C)

Bereiding

  1. Leg de puntpaprika’s in een ovenschaal en zet ze 15 à 20 minuten in een oven op 180°C. Draai ze af en toe om. Haal ze uit de oven als ze slap zijn en het dunne velletje wat barst. Laat ze wat afkoelen en verwijder dan de schil.
  2. Schil de meloen, snij ze doormidden en verwijder de pitten met de lepel. Snij de meloen in kleine blokjes.
  3. Doe de salade in een mengschaal. Kruid ze wat met peper en fleur de sel. Doe er de stukjes geroosterde paprika bij en de stukjes meloen. Halveer de kerstomaten en doe er wat van bij de salade. Laat de helft over om straks eventjes bij de geitenkaas en olijven in de oven te steken.
  4. Ik vind de salade lekker als als de geitenkaas en enkele tomaatjes wat lauw zijn. Dus neem een ovenschaaltje. Doe er wat gehalveerde kerstomaatjes in, de gehalveerde olijven en de stukjes geitenkaas. Kruid met wat peper en zout. Doe er wat olijfolie en balsamico over.
  5. Werk de salade af met goede olijfolie, limoensap, wat balsamico, fleur de sel, peper en korianderzaad. Je kan er eventueel ook wat gedroogde ham aan toevoegen.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment