Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Verrine van gebakken fruit en ijs

Verrine van gebakken fruit en ijs

Een zomers dessertje: deze verrine van gebakken fruit en ijs. Eigenlijk niet zo heel ongezond hoor. Het bevat ijs en voor de rest heel veel fruit.
bron: La Boca Desselgem

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 mango
  • 2 gele perziken
  • 50 g kersen, ontpit
  • 30 g boter
  • 2 el poedersuiker
  • 80 cl kersensap
  • vanille-ijs
  • 50 g verbrijzelde pistachenoten

Bereiding

  1. Schil de mango en de perziken, verwijder de pitten van de kersen en snij alle vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Verwarm wat boter in een pan. Bak de stukjes fruit zo’n 5 minuten op een zacht vuurtje. Besprenkel met het kersensap en bestrooi met wat poedersuiker. Roer voorzichtig om. Laat het mengsel lauw worden. Ik vind het lekkerst als het lauw is en niet onmiddellijk van het vuur geserveerd word. Je zou het ook koud kunnen laten.
  3. Verdeel de stukjes fruit over de glaasjes.
  4. Schep er een bolletje vanille-ijs op en bestrooi met de gehakte stukjes pistachenoot. Dien het meteen op.
Delen maar!
error
1 Comment

Post A Comment