Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Bordje met geroosterde groenten en haloumi

geroosterde groenten

Bordje met geroosterde groenten en haloumi

Dit maakte ik klaar na twee weken vakantie in Toscane. Twee weken heb ik helemaal niet zelf moeten koken. Ik vind het altijd zalig om eens niets te moeten doen. Niet opruimen, niet koken, niet afwassen. Juist jezelf laten dienen en voetjes onder tafel schuiven. Zalig toch!!
Maar het is toch leuk om terug zelf in de keuken te staan. In Italië kan je bij je vis of vlees jouw bijgerecht kiezen. Heel vaak kies ik dan voor geroosterde groenten. Ik wou de Italiaanse trend van de geroosterde groenten nog eens verder zetten thuis en maakte er een hoofdgerecht van met haloumi. Op het bord heb ik de groenten afgewerkt met een frisse dressing van olijfolie en citroen. De citroen zorgde voor een fris accentje. Ik heb van dit bordje echt heel erg genoten.
Haloumi is een Cypriotische kaas. Je kan die kaas al in de meeste supermarkten zoals Delhaize kopen.
 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 1 rode paprika, geroosterd
  • 2 takje kerstomaten (groen en takje eraan laten)
  • 1 rode ui
  • 1 pakje haloumi, in plakjes
  • olijfolie
  • peper en grof zout

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie van goede kwaliteit
  • citroensap (iets meer dan het sap van 1/2 citroen)
  • peper & grof zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. De paprika kan je best op voorhand roosteren. Ik heb gewoon de paprika gedurende 1,5 uur in de oven gezet op 150°C. Haal de paprika eruit en doe hem in een plasticzakje en sluit af. Laat even liggen. Op die manier kan je de pel er gemakkelijk afhalen.
  3. Snij de aubergine in plakken. Leg de plakken aubergine bestrooid met grof zout tussen keukenpapier tussen twee borden. Zo haal je het vocht uit de aubergines en worden ze minder taai. Laat ze minstens 20 minuten trekken.
  4. Ondertussen snij je de courgettes in plakken.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er de plakken courgette en aubergine op. Wrijf ze in met olijfolie. Kruid met zwarte peper en grof zout.
  6. Neem een ovenschaal. Halveer de rode ui en leg hem in de schaal samen met de takjes kerstomaten en haloumi. Doe er wat olijfolie, peper en grof zout over. Zet samen met de plakken courgette en aubergine in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 à 15 minuten. De jus van de tomaten kan je nog gebruiken bij de geroosterde groenten.
  7. Serveer nu alles op een schaal en serveer met de citroendressing. Ik heb ook nog een lepel van de jus van de tomaten erover gedaan.

Voor de citroendressing

  1. Meng goede kwalitatieve olijfolie met citroensap. Kruid met peper en grof zout.
Delen maar!
error
1 Comment

Post A Comment