Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Kipfilet opgevuld met spinazie en tomaat

Kipfilet opgevuld met spinazie en tomaat

Dit gerecht is echt een aanrader. Heel weinig werk, gezond en lekker! Het is geïnspireerd uit het boek Puur Genieten van Pascale Naessens. Ik haal vaak heel wat inspiratie uit haar kookboeken. Haar filosofie en wijze van hoe ze over eten denkt, ligt helemaal in mijn lijn. Meestal verzin ik er wel nog wat bij, want vaak vind ik haar gerechtjes iets te weinig. Ik serveer de kipfilet met kerstomaten uit de oven en een slaatje.

kip opgevuld met spinazie en tomaat

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kippefilets (ong. 300 à 400 g)
  • 1 tomaat
  • 300 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • snuifje gerookt paprikapoeder

Voor de tomaatjes uit de oven

  • 2 takjes kerstomaten (met groen)
  • balsamico
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen (gebruik er ook van bij het slaatje)

Voor het slaatje

  • rucola
  • spinazie
  • verse basilicum
  • uiteraard ook nodig: olijfolie, peper en grof zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de kipfilet overlangs in tweeën. Leg ze op een plat vlak en leg er plasticfolie over. Klop met een plat vlak (bv. een pan), de filet platter zodat ze groter worden. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en grof zout.
  3. Bak de spinazie in een scheutje olijfolie. Plet een teentje knoflook en steek het op een vork. Roer het teentje door de spinazie zodat de spinazie een knoflook smaak krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de tomaat in plakjes.
  5. Leg een laagje spinazie, een laagje tomaat tussen elke kipfilet en bind ze dicht met keukentouw. Doe wat gerookt paprikapoeder over de kip. Kruid eventueel nog wat extra bij met peper en grof zout. Zet ze 30 minuten in de warme oven van 180°C.

Voor de tomaatjes

  1. Hou het groen en takje aan de kerstomaten. Je kan ook mini-trostomaten nemen, die zijn iets groter van formaat. Leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en grof zout. Doe er een scheutje balsamico, olijfolie en een beetje citroensap over. Zet de tomaatjes bij de kipfilet in de oven gedurende 20 minuten.

Voor het slaatje

  1. Neem een mengschaal. Was de rucola en spinazie en doe ze in een mengschaal. Kruid met peper en grof zout en een beetje sap van een citroen. Doe er een klein beetje olijfolie van goede kwaliteit over en wat balsamicoazijn. Meng met je handen zodat je de sla niet kneust.
Delen maar!
error
1 Comment
  • Lisa Goudzwaard
    Posted at 13:23h, 26 augustus Beantwoorden

    Julie, jouw blog is ook heel mooi! Vooral de foto’s bij de recepten zijn aantrekkelijk. Ik mis dat aan mijn website. Ik heb daar vaak geen tijd en energie voor. Wellicht kunnen we iets samen doen?

Post A Comment