Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Aubergine-geitenkaasrolletjes met kerstomatensaus

aubergine met geitenkaas

Aubergine-geitenkaasrolletjes met kerstomatensaus

Aubergines, je houdt ervan of je haat ze! Ik hou ervan en vind ze heerlijk! Je moet een beetje weten hoe je ermee moet omgaan. Ze vragen wat aandacht. Zo raad ik je aan om ze altijd te bestrooien met grof zout en ze zo zeker 20 minuten te laten staan. Je legt ze best in laagjes tussen 2 borden met keukenpapier op elke laag. Mocht je echt niet dol zijn op aubergines, kan je dit gerecht ook maken met courgettes. De aubergines heb ik opgevuld met een mengsel van geitenkaas en geroosterde paprika.

De paprika’s roosteren doe je best op voorhand zodat ze wat kunnen afkoelen. Ik laat ze in de oven zitten tot ze zwart zien en hun schil verrimpeld begint te worden. Je mag toch zeker 30 à 40 minuten rekenen.
Ook de tomatensaus is het lekkerst als je ze even laat staan of op voorhand maakt. Nu is het volop het moment van de tomaten, dus neem zeker verse tomaten en geen bliktomaten. Ik heb de saus gemaakt van kerstomaten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 1 vers geitenkaasje
  • 2 rode paprika’s, geroosterd
  • verse platte peterselie
  • 350 g kerstomaten
  • 1 scheut balsamico
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • tijm & laurier
  • 1 el tomatenpuree

Bereiding

  1. Roosterde de paprika’s. Leg ze in een ovenschaal. Zet ze ongeveer 40 minuten in een oven op 180°C. Laat afkoelen en haal er de schil af en zaadlijsten uit.
  2. Snij de aubergine met de mandoline in plakjes. Leg ze in laagjes op een bord met tussen elke laag aubergines een keukenpapier. Strooi op elke laag aubergines grof zout en zet bovenop een bord (en eventueel een zwaar voorwerp zoals een boek). Zo haal je het vocht uit de aubergines en worden ze minder taai. Laat ze minimum een halfuur staan. Doe er dan met een keukenpapiertje het zout af.
  3. Doe de verse geitenkaas in de blender, samen met de geroosterde paprika’s en wat verse kruiden zoals platte peterselie, bieslook en basilicum. Kruid met peper en grof zout. Mix tot een mengeling.
  4. Maak de tomatensaus: stoof de fijngesnipperde sjalot, look en rode peper aan in een scheutje olijfolie. Doe er de kerstomaten bij en laat ze even meebakken. Voeg dan een scheutje balsamico en 1 el tomatenpuree toe. Doe er 2 takjes tijm en een blaadje laurier bij. Laat de saus ongeveer 20 à 30 minuten op zacht vuur sudderen tot de kerstomaten beginnen openspringen. Hoe langer je de saus laat sudderen, hoe beter ze wordt. Je mag ze dus zeker en vast op voorhand maken. Mocht je wat meer tijd hebben, kan je de kerstomaten eerst ontvellen, dan is de saus gladder en mooier.
  5. Nu kan je kiezen of je de plakjes aubergine apart bakt of al van de eerste keer oprolt met de geitenkaas ertussen. Het lekkerst is misschien om eerst de aubergineplakjes te grillen of in de oven even te roosteren met wat peper en olijfolie op, maar als je weinig tijd hebt kan je gewoon de vulling op de aubergines smeren en oprollen. Leg ze dan in een ovenschaal en kruid ze met peper en een beetje grof zout (ik heb ze rauw in de oven gestoken). Zet de ovenschaal met rolletjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven op 180°C. Besprenkel met wat olijfolie en peper. Haal ze dan uit en doe er de tomatensaus op en zet ze opnieuw 15 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Werk af met versgemalen parmezaan.
Delen maar!
error
4 Comments
  • Mariska
    Posted at 11:42h, 27 augustus Beantwoorden

    Ik vond aubergines eerst niks, maar ben ze de laatste tijd meer gaan waarderen. Dit lijkt me erg lekker, de combinatie met geitenkaas vooral, want daar ben ik dol op!

    • julivwee
      Posted at 12:59h, 27 augustus Beantwoorden

      Ja is zo! In het begin vond ik dat ook maar een rare groente. Ik vind het vooral heel erg helpen als je ze eerst bestrooit met zout.

  • Ellen
    Posted at 19:14h, 25 februari Beantwoorden

    Hallo,
    Ik heb dit recept eens geprobeerd maar rolletjes maken bleek onmogelijk. Na de mix in de blender had ik meer een sausje dan een vast smeersel. Hoe zou dit komen? Te weinig geitenkaas?
    Het ruikt in ieder geval wel lekker. Ik ben benieuwd!

    • julivwee
      Posted at 17:38h, 26 februari Beantwoorden

      Hey Ellen! Ja het mag niet te lopend zijn. Je zou er dan idd maar geitenkaas aan kunnen toevoegen.

Post A Comment