Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Aubergine moussaka

auberginemoussaka

Aubergine moussaka

OOOH wat een toppertje is deze aubergine moussaka! Het is een gezonde versie van moussaka. De zware bechamelsaus ontbreekt en de combinatie van de kazen zorgt voor een smeuïg en zijdezacht effect. Het lamsgehakt zorgt voor de robuuste smaak. Mocht je niet zo dol zijn op lamsgehakt, kan je ook gewoon rundsgehakt gebruiken. Ik heb 1 aubergine per persoon genomen en dan krijg je zo twee torentje zoals op de foto. Maar je zou het eigenlijk ook voor 4 personen kunnen houden en dan heeft iedereen 1 torentje.
aubergine moussaka aubergine-moussaka


Volg je me al op facebook, twitter, bloglovin of instagram?

Ingrediënten voor 2 à 4 personen

  • 2 aubergines, in plakken
  • 400 g lamsgehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1/2 venkel, fijngesnipperd
  • 1 el panko
  • 1 grote el ricotta (ev. extra, naar smaak)
  • 1 bolletje mozzarella
  • fijngeraspte pecorino
  • 3 takjes verse munt, blaadjes fijngesnipperd
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • peper en grof zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snij de aubergine met de mandoline in plakken. Leg ze tussen twee borden met grof zout erop zodat het vocht eruit kan trekken. Ik leg tussen elk laagje aubergines een keukenpapier. Laat ze zeker 20 minuten trekken. Doe er dan het zout af met een keukenpapiertje.
  2. Terwijl de aubergines trekken kan je de gehaktbereiding maken. Snipper de sjalot fijn en pers het teentje look. Verwarm wat olijfolie in een pan en doe er de sjalot en look in. Laat even aanbakken en voeg dan de fijngesnipperde venkel toe. Laat enkele minuten sudderen. Voeg er dan het gehakt bij en laat meebakken tot het gehakt gaar is. Kruid met peper en grof zout. Doe er de fijngeraspte pecorino, panko en ricotta bij. Je mag er gerust wat meer toevoegen naar je smaak. Het moet een beetje een plakkerig mengsel worden. Hak de munt en peterselie fijn en voeg bij het gehakt. Proef en kruid eventueel nog wat bij.
  3. Leg de aubergines op een bakplaat. Wrijf ze in met een beetje olijfolie. Kruid met peper. Zet ze in de oven op 180°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Maak nu de moussakatorentjes. Leg enkele laagjes aubergine op elkaar. Schep er de gehaktbereiding op en druk goed aan. Leg er opnieuw enkele plakjes aubergine op. Dan weer een laagje gehakt en eindig opnieuw met plakjes aubergine. Bovenaan leg je de plakjes mozzarella. Zet nu nog 10 minuten in een warme oven tot de mozzarella gegratineerd is.
Delen maar!
error
6 Comments
  • Mirne
    Posted at 08:44h, 12 september Beantwoorden

    Ik hou totaal niet van aubergine, maar misschien moet ik het op deze manier toch nog een keer proberen.

  • Rowan - RebelliousyetRomantic
    Posted at 17:08h, 12 september Beantwoorden

    Wauw, dat ziet er enorm mooi, chic uit en het lijkt me ook nog eens erg lekker! Mooie foto’s. 🙂

  • Lyana
    Posted at 17:55h, 14 september Beantwoorden

    Het ziet er niet alleen elegant uit, volgens mij is het heerlijk!

    • julivwee
      Posted at 12:11h, 15 september Beantwoorden

      Ja, alvast één van mijn nieuwe favoriete recepten geworden.

  • carmenvandenbulcke
    Posted at 16:48h, 22 oktober Beantwoorden

    Amai, dit was overheerlijk! Aanradertje!

    • julivwee
      Posted at 17:33h, 22 oktober Beantwoorden

      Leuk om te horen Carmen 🙂

Post A Comment