Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Pieterman met courgette, kerstomaatjes en olijven uit de oven

vis uit de oven

Pieterman met courgette, kerstomaatjes en olijven uit de oven

Dit is een heel lekker en eenvoudig recept. Dat hebben we graag toch? Een lekkere maaltijd met weinig werk en toch gezond. Je hoeft gewoon de courgette, tomaatjes en olijven in stukjes te snijden en hup de oven in. Ondertussen kan je met je kinderen bezig zijn of wat andere taakjes doen. Voor dit gerecht heb ik pieterman gebruikt, maar eigenlijk kan je het met elke andere witwis maken zoals bijvoorbeeld kabeljauw of zeewolf. Pieterman moet je zeker eens proberen mocht je deze vis nog niet kennen. Hij lijkt enorm op kabeljauw en is erg zacht van smaak.

Tip: werk je gerechtje af met wat fleur de sel of een andere soort zeezout. Hier heb ik wat zeezout met gedroogde olijven gebruikt. In bepaalde delicatessenwinkels kan je dit vinden. Smaakt heel lekker in mediterrane gerechtjes. 


pieterman met tomaatjes, olijven en courgette uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 1 bakje kerstomaatjes (250 g), gehalveerd
  • 1 el zwarte olijven, gehalveerd
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 75 ml witte wijn
  • peper & grof zout
  • verse kruiden zoals platte peterselie en basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de courgette in kleine stukjes. Halveer de kerstomaten en olijven. Doe alles in een ovenschotel en meng de groentjes met wat olijfolie, peper en grof zout. Hak de verse kruiden fijn en doe ze erbij.
  3. Kruid de vis met peper en zout en leg hem in het midden tussen de groentjes. Je zorgt best dat groentjes rondom de vis liggen, zo kunnen ze makkelijker garen.
  4. Schenk de wijn rondom en doe er het citroensap bij.
  5. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet in gedurende 20 à 25 minuten in de oven. De laatste 5 à 10 minuutjes kan je er de aluminiumfolie van doen.
Delen maar!
error
4 Comments
  • Marie-Claire
    Posted at 13:40h, 21 januari Beantwoorden

    gisteravond gemaakt en zeer lekker bevonden.. zelfs door mijn niet-visetende kinderen 🙂

    • julivwee
      Posted at 18:04h, 21 januari Beantwoorden

      Amai Marie-Claire, dat vind ik een super leuk compliment !!!! Echt zalig om te horen. Het maakt mijn dag goed 🙂

  • Hilde C.
    Posted at 22:03h, 17 februari Beantwoorden

    ik heb me door jouw receptje laten inspireren vanavond. Ik koos voor kabeljauwhaasje en voegde sjalotjes toe. Hoe puur en gezond zo SUPERLEKKER kan zijn !

    • julivwee
      Posted at 23:57h, 17 februari Beantwoorden

      Wat leuk om te horen Hilde 🙂

Post A Comment