Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Appelmuffins met speltmeel

appelmuffins

Appelmuffins met speltmeel

Ik eet graag desserten en taartjes. Soms maak ik een gezonde muffin zoals deze havermoutmuffins met blauwe bessen, maar ik hou ook van taartjes vol suiker en tarwe. Ik eet gezond, maar van ongezond geniet ik ook wel (oeps, maar zijn we stiekem niet allemaal een beetje zo?). Ik vind dat het altijd om balans draait. Geen voedselgroepen uitsluiten en af en toe genieten van een stukje taart, hoort gewoon bij het leven toch?

Dit is een lekkere muffin die er ergens tussenin zit. Niet heel ongezond want ik gebruik spelt- en amandelmeel en weinig suiker, maar het blijft natuurlijk een muffin dus echt gezond is hij natuurlijk ook niet. Ik heb de suikerinname proberen te beperken door te werken met tagatesse. Dus je mag zeker een tweede muffin nemen hoor.
Mijn inspiratie voor dit heerlijke recept komt van de blog Beginspiration.
appelmuffins z geraffineerde suikerappelmuffins bordVolg je me al op facebook, twitter, instagram of bloglovin?

Nodig voor 12 stuks

 • 130 g speltbloem
 • 100 g amandelmeel
 • 2 el tagatesse
 • 2 el rozijnen, gehakt
 • 2 el walnoten, gehakt
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel (of meer als je dat lekker vindt)
 • snufje zout
 • 2 kleine appels, geschild, in stukjes
 • 1 ei
 • 250 ml amandelmelk
 • 50 ml zonnebloemolie of druivenpitolie

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Mix in een kom het speltmeel, amandelpoeder, tagatesse, bakpoeder, kaneel en zout. In een andere kom meng je de natte ingrediënten namelijk het ei, de olie en de amandelmelk. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een gemengd geheel. Voeg er de stukjes appel en walnoten bij.
 3. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes.
 4. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C. Ik vind ze heerlijk als ze nog lauw zijn.
Delen maar!
error
9 Comments
 • Manon
  Posted at 20:03h, 16 november Beantwoorden

  Yumm dat ziet er wel lekker uit

 • Naomi de Jong
  Posted at 09:51h, 17 november Beantwoorden

  Heel bekend wat jij schrijft Julie… Ben zelf ook gek op zoet (en dan in combinatie met vet uiteraard), en geloof ook in balans 🙂
  De muffins zien er heel erg mooi en lekker uit! Het enige waar ik zelf aan twijfel is de amandelmeel. Deze gebruik ik ook regelmatig. Alleen lijkt amandelmeel minder gezond zijn dan men dacht, ondanks dat amandelen zelf SUPER gezond zijn. Ga vandaag iets ermee maken 😉
  Groetjes, Naomi

 • Manon
  Posted at 20:44h, 17 november Beantwoorden

  Mmmm zien er zo lekker uit! Ik heb ze serieus meteen gemaakt en ze staan nu in de oven haha 🙂

 • Silke
  Posted at 12:57h, 24 november Beantwoorden

  Ik heb net jouw blog ontdekt, ben grote fan! Heb al tal van inspiratie gevonden voor de aankomende feestdagen (oudejaar wordt bij ons gevierd met de vrienden, terwijl ik dan 8.5 maand zwanger zal zijn. Oef!). Deze muffins doen mij trouwens water in mijn mond krijgen, alleen heb ik géén idee waar ik speltbloem en amandelmeel zou moeten vinden 🙁 Tips voor winkels?

  • julivwee
   Posted at 17:18h, 24 november Beantwoorden

   oh zoooo zalig om te horen !! Ik word blij van zo een toffe reacties. Je kan dit gewoon in de supermarkt vinden hoor. Aléja in Delhaize toch. Ik heb Delhaize rechtover mijn deur zitten, dus ga bijna altijd daar mijn boodschappen doen. Ook in de biologische winkels vind je spelt- en amandelmeel. In de colruyt heb ik ook al amandelmeel zien staan (bij de noten enzo). Of ze daar ook speltmeel hebben, daar heb ik helaas geen idee van.

 • Katrien Van Rossem
  Posted at 10:53h, 12 december Beantwoorden

  Silke, Julie,
  Bij de HORTA- winkels kan je ook zuiver speltmeel (wit en bruin) vinden (alsook heel wat “bak” ingrediënten) Is nog niet lang in ons gamma, maar nu al een topverkoper. Het is duidelijk dat mensen bewuster willen omgaan met voeding.
  Ik ben trouwens fan van je blog, ontdekt toen ik zelf op zoek was naar receptjes met speltmeel. Wie weet kunnen we in de toekomst op een of andere manier samenwerken. Ik ben een “volger”.
  Nog veel kook- en bakplezier
  Katrien Van Rossem

  • julivwee
   Posted at 10:55h, 12 december Beantwoorden

   Heel leuk om te horen!!
   Ik wist niet dat ze dat bij Horta verkopen 🙂

 • Shannen
  Posted at 15:46h, 14 januari Beantwoorden

  he julie,
  kun je in plaats van tagatesse ook een andere zoetmaker gebruiken zoals agavesiroop, of ahornsiroop??
  Super leuk blog!!! , ik kook regelmatig je recepten. en dat is altijd smullen aan tafel.
  Shannen

  • julivwee
   Posted at 16:02h, 14 januari Beantwoorden

   Leuk om te horen 🙂
   Ja normaal moet dit wel lukken. Mocht het deeg dan wat te vloeibaar zijn, kan je eventueel wat extra meel bij doen. Tagatesse is poeder en bevat minder kcal. Das het voordeel van tagatesse. Ik heb het recept niet geprobeerd met ahorn.

Post A Comment