Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Ingepakte zalm nori met zeewierwortelsalade en geroosterde venkel

zalm nori met zeewierwortelsalade

Ingepakte zalm nori met zeewierwortelsalade en geroosterde venkel

Het is al even geleden dat ik deze zalm nori heb gemaakt, maar ’t was geslaagd en lekker want mijn vriendinnen waren heel enthousiast. Ik maakte het klaar op een woensdagavond, toen mijn ventje naar de voetbal was en ik zin had in een vrouwenonderonsje.

Altijd gezellig. Gewoon een klein gerechtje klaarmaken terwijl mijn vrienden voor mij aan mijn open keuken zitten. Ondertussen drinken we een glaasje, eten we een hapje en ben ik aan het koken. Ooit droom ik van een eigen ontbijt- en lunchadresje in gent. Niet al te groot, maar gewoon huiselijk, gezond en heel gezellig. Geen kaart met veel keuze, maar elke dag een paar gerechtjes geïnspireerd op het seizoen. Lekkere soep, salades, curry’s, quiches, falafel, geroosterde groenten, speltbrood, granola, pancakes. En er zouden altijd wel wat eigen gemaakte potjes te koop zijn zoals ingemaakte citroenen, chutneys, confituur, mijn eigen vanille-extract. ’s Morgens is er plaats voor een gezond ontbijt met granola, havermout of pancakes met blauwe bessen. In de namiddag zou ik licht gebak met koffie en thee willen serveren.  Je zou dat allemaal ter plaatse kunnen eten, maar je zou het ook mee naar huis kunnen nemen. Er moet zeker ook een zetel staan en een boekenkast vol kookboeken. En Uiteraard zou ik ook graag op verplaatsing willen koken bij mensen thuis of op feestjes, maar wel allemaal gezonde en lekkere gerechtjes. Ik hoop dat jij ook zo van die dromen hebt dat je ooit nog eens wil realiseren? 
Het is een Aziatisch geïnspireerd gerecht doordat ik werk met gember, sojasaus en zeewier, maar wel heel lekker en gezond en daar gaat het over op hapjesprinces. De zalm wordt hier eigenlijk gewoon ingepakt met een vel nori en een beetje wasabi eronder voor het wat pittiger effect.
Zeewier is echt wel lekker hoor. Hebben jullie het al eens gegeten in een gerechtje? Probeer het maar eens, je zal er geen spijt van hebben. Ik koop het in de biowinkel. Je vind er heel wat soorten. Hier heb ik Japanees Arame gebruikt. Het is hoog in calcium, magnesium en ijzer. Super gezond dus!
Volgen jullie me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 zalmfilets
  • 2 vellen nori
  • toefje wasabi
  • wortelen, met de dunschiller ultrafijn gesneden
  • 1 handje zeewier (arame),

Voor de marinade

  • 1/2 duim gember
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • scheutje sushiazijn

Voor de geroosterde venkel

  • 1 venkel
  • 2 takjes tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • peper en grof zout
  • beetje limoensap
  • olijfolie

Bereiding:

voor de venkel:
  1. De venkelschotel steek je best op tijd in de oven. Reken ongeveer een dik uur voordat de venkel geroosterd is in de oven.
  2. Snij de venkel in plakjes en leg hem in een ovenschaal. Doe er een geplet teentje knoflook (of twee) bij. Kruid met peper en grof zout. Leg er de takjes tijm en rozemarijn bij. Doe een goede scheut olijfolie over de venkelstukken. Werk af met wat limoensap.
  3. Zet de schotel in een warme oven gedurende minimum 1 uur op 180°C.
voor de marinade:
  1. Meng alle ingrediënten in een kommetje.
voor de zalm:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe op elk stukje zalm een klein puntje wasabi en wrijf het wat open. Kruid de zalm een beetje met grof zout. Deel het noriblad in twee en pak hiermee de zalm in.
  3. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. En leg er de stukken zalm in. Voeg een 2 el marinade over de stukken zalm
  4. Zet 10 à 15 minuten in de warme oven.
voor de wortelsalade met zeewier
  1. Neem een handje zeewier en laat het weken in een kommetje met koud water gedurende 10 à 15 minuten. Je zal zien dat de zeewier in volume toeneemt. Er bestaan heel wat soorten zeewier. Voor dit gerecht heb ik Japanees arame gebruikt. Giet het weekwater weg en spoel kort onder water.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pannetje op het vuur. Voeg de wortelslierten en het zeewier toe en laat ze even meebakken. Werk af met de marinade. Kruid eventueel nog wat bij met peper en grof zout.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment