Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Vegan banana scones

banana scones

Vegan banana scones

Wat ben ik blij dat het weekend is. Helaas zijn we alweer zondag en zitten we morgen met z’n allen terug op het werk. Ik heb een heel drukke week gehad. De hele week opleiding in Brussel waardoor ik ’s avonds laat thuis was en het koken me een beetje is vergaan.
Op zondag bak ik graag. Ik wou al lang eens scones maken. Op pinterest staan tal van sconerecepten waarbij het water me in de mond komt. Scone klinkt heel Engels. Oorspronkelijk komen ze uit Schotland. Ze komen erg in de buurt van cakejes. Vaak worden ze opgediend met clotted cream en jam als hapje bij de afternoon tea. Uiteraard passen ze ook heel goed bij het ontbijt op zondag. Doorgaans worden ze gemaakt van tarwe, gerst of havermout met bakpoeder als rijsmiddel. Het allerlekkerst zijn ze als ze nog lauwwarm worden geserveerd. MMMM, zo smullen.
Ik maak trouwens een heel gezonde versie. Een recept van Suus van FoodBandits. Zij komt binnenkort trouwens vanuit Nederland naar Gent om bij mij thuis een boeiende workshop foodfotografie te geven. Ik kijk alvast erg uit naar haar komst, want ik ben dol op haar fotografie.
En ik zal iets bekennen, ik at ze bijna allemaal in 1x op. Sorry hoor, ze zijn misschien niet zo ideaal als je op dieet bent, want ik vind ze verslavend lekker. Voor mij perfect op een sundaymorning brunch. Maar zondag is mijn favoriete ochtend van de week, waar het allemaal een beetje meer cheaty mag zijn. Ik besmeer ze met wat zelfgemaakte jam. Wat is dit genieten zeg. Kan jij er na eentje afblijven?

Deze scones zijn vegan, glutenvrij en suikervrij.

Wedden dat jij ze ook allemaal in 1 keer opeet?

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 100 g amandelen of cashewnoten
 • 225 g boekweit bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • snuf zout
 • 4 eetlepels cacaoboter
 • 2 bananen gepureerd
 • 60 ml rijstmelk of soja of amandel
 • 1 theelepel vanille extract

Voor het glazuur:

 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 eetlepel rijstsiroop of ahornsiroop, of ander zoetmaker naar keuze
 • 1 theelepel cacaoboter

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpaper. Meng in een blender of hak met een mes 85 g van de amandelen of cashewnoten fijn. Voeg de noten samen met het boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg dan de cacaoboter toe.
 2. Meng in een andere kom of blender de bananen, rijstmelk en vanille-extract en voeg dan toe aan de droge ingrediënten. Roer goed door totdat alles goed vermengd is met elkaar. Het deeg is erg nat en plakkerig, maar geen zorgen, dit moet zo zijn. Vorm kleine balletjes van het natte deeg en leg op de bakplaat. Bak de scones in ongeveer 15 minuten gaar en laat deze dan afkoelen. Maar eerlijk gezegd vind ik ze super lekker recht uit de oven met een beetje jam op. Zo heerlijk bij de brunch op zondag.
 3. Je kan er ook wat glazuur over doen. Gewoon de ingrediënten onder elkaar mengen. Als de scones bijna klaar zijn, bestrijk je ze met dit glazuur. Steek ze nog 3 minuutjes in een warme oven en klaar zijn ze.
Delen maar!
error
5 Comments
 • Manon
  Posted at 10:18h, 11 januari Beantwoorden

  Oeh dit ziet er zo lekker uit! Heb helaas niet alle ingrediënten in huis, anders had ik ze meteen gemaakt!

 • Andrea - 4pure
  Posted at 10:51h, 11 januari Beantwoorden

  Ik kan er ook niet vanaf blijven. Helemaal als ze nog warm zijn. Ik maak ze niet zo vaak op Zondagmorgen, hoewel ze zo makkelijk te maken zijn, maar wel als ik een high tea maak.

 • Suus
  Posted at 12:05h, 11 januari Beantwoorden

  Aaaah Julie wat onwijs leuk. En troost je ik at ze ook allemaal in 1 keer op.
  We hebben er echt zin in, appartement geboekt en we zijn er helemaal klaar voor!
  Liefs x Suus

 • Maxime Kimberley
  Posted at 14:04h, 17 januari Beantwoorden

  Lijkt me yummie! Haha
  XO MK.

 • Naomi de Jong
  Posted at 22:07h, 17 januari Beantwoorden

  Ziet er weer heerlijk uit Julie! Heb toevallig vanmiddag muffins met havermout en banaan gebakken, ook vagen.
  Maar deze scones ga ik ook zeker eens proberen!
  Groetjes, Naomi

Post A Comment