Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Aubergine, mozzarella en kerstomaten met yoghurtdressing

aubergine en yoghurtdressing

Aubergine, mozzarella en kerstomaten met yoghurtdressing

De laatste weken is het enorm druk geweest. Ik zat veel in Brussel voor het werk. Met een bloedhekel aan files kan ik je verzekeren dat het voor mij enorm lastige dagen zijn. ’s Morgens voor 7 uur de deur uit voor een meeting die pas om 9u begint. Dan luister ik een hele dag naar presentaties en ’s avonds rond 17u vertrek ik huiswaarts om iets voor 19 uur afgepeigerd thuis te komen. Doodmoe en futloos van een hele dag stil op mijn stoel te zitten en gewoon te luisteren. Dan ben ik chagrijnig, want het is een stuk moeilijker geworden om ’s avonds nog te sporten en te koken. Meestal moet ik kiezen. Als ik ga lopen, wordt het te laat om nog achter mijn potten te staan. Maar het lopen kan ik niet missen dus ik verplicht mezelf om toch 4 x per week mijn sportschoenen aan te trekken. En ja, het kost me meer moeite, want het is koud en donker buiten. Mijn comfortabele zetel lonkt en mijn fleecedekentje roept om me warm en knus in te nestelen.

Op zo’n verschrikkelijk vermoeide dagen vind ik mezelf terug in het hardlopen. Mijn loopschoenen smeken nog net iets harder dan mijn fleeceke. Mijn hoofd leegmaken, gewoon even alleen zijn en terug stil staan bij de simpele dingen. Zoals hoe gelukkig ik mag zijn dat ik gewoon KAN lopen. Dromen over het feit dat ik het liefst een hele dag zou schrijven. Schrijven over eten. Een hele dag gerechten testen, fotograferen en uitschrijven. Das voor mij de ultieme droom. Waar droom jij zoal van tijdens het lopen? 


En zo’n drukke dagen vragen om eenvoudige kost. Eenvoudig en toch heerlijk en gezond. Dit gerecht met aubergine, mozzarella en kerstomaten vraagt weinig werk en staat snel op tafel en wie weet lukt het je wel om lekker te koken en daarna nog een rondje te gaan lopen. 

Inspiratie recept: Donna Hay

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 2 aubergines, in plakken
  • olijfolie
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • zeezout & versgemalen peper
  • 1 doosje kerstomaatjes (250 gram)
  • 2 bolletjes mozzerella, in plakken

Voor de yoghurtdressing

  • 150 g Griekse (magere) yoghurt
  • verse kruiden: munt, bieslook badpeterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en grof zout

Afwerking:

  • salade, veldsla of rucola
  • versgemalen zwarte peper
  • optioneel: gerookte zeezout of gewoon grof zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de kerstomaten en leg ze in een ovenschotel. Kruid met peper en grof zout. Doe er een scheut olijfolie over en eventueel wat oregano. Zet ze in een warme oven gedurende 15 minuten.
  3. Snij de aubergine met de mandoline in plakken. Leg ze op de bakplaat en smeer de bovenkant in met een mengsel van olijfolie, paprikapoeder, grof zout en peper. Eventueel kan je er wat chili of cayenne bij doen als je het wat pittiger wilt. Komijn is ook lekker. Zet de plakken aubergine in een warme oven gedurende 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  4. Meng voor de dressing munt, bieslook, peterselie, yoghurt, zout, peper en citroensap. Snij de mozzarellabol in plakjes.
  5. Wissel laagjes aubergine, mozzarella, salade. Verdeel de warme kerstomaten over de borden en werk elk bord af met een toefje yoghurtdressing en eventueel nog wat gerookt zout en extra salade.
Delen maar!
error
4 Comments
  • Kim
    Posted at 23:47h, 28 januari Beantwoorden

    Wat heerlijk dat je met rennen je hoofd leeg kan maken! Mijn bank wint nog haha. Jammer dat je zo ver weg woont. Had graag meegedaan aan de cursus. Wil er meer mee gaan doen. Ook voor mijn blog.

  • Astrid
    Posted at 09:52h, 29 januari Beantwoorden

    Veel respect voor jou en je blog. Het ziet er altijd leuk en lekker uit! Ik zou ook graag 4 maal per week proberen te gaan lopen maar met 2 full-time jobs en 4 kinderen lukt het me niet echt. Wat wél lukt (en wat ik dan nét nog belangrijker vind) is elke dag lekker en gezond koken en jij geeft me veel inspiratie. Alleen jammer dat er soms wat tijd zit tussen je posts 🙂
    Ik weet niet of dat er in zit maar wat recepten voor gezonde tussendoortjes, die dan ook nog kindvriendelijk zijn, dàt mis ik nog.
    Groetjes
    Astrid

    • julivwee
      Posted at 10:19h, 29 januari Beantwoorden

      Wat leuk om te horen Astrid.
      Bedankt voor de tip. Ik moet inderdaad dringend eens weer aan de slag voor gezonde tussendoortjes. Je brengt me op ideeen

  • Katrijn
    Posted at 20:34h, 11 februari Beantwoorden

    Mmmmmm ik heb dit vanavond klaar gemaakt, heel snel klaar en gewoon super lekker!.. Dank je voor de tip!!

Post A Comment