Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Koekjes met havermout, kokos en cacaonibs

cookies met havermout

Koekjes met havermout, kokos en cacaonibs

Koekjes bakken zijn leuk. Zeker als ze nog gezond zijn ook. Deze koekjes met havermout, kokos en cacaonibs bevatten geen geraffineerde suikers. Ik heb een beetje tagatese gebruikt om te zoeten. Het voordeel van tagatese is dat het vrijwel geen kcal bevat. Voor de rest zitten deze koekjes bomvol gezonde ingrediënten zoals havermout, kokos en cacaonibs. Je kan de cacaonibs ook vervangen door cranberry’s.

koekjes met havermout, kokos en cacaonibsVolg je me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin?

Ingrediënten voor 8 koekjes:

  • 100 g havermout, gemalen
  • 50 g kokos
  • 50 g speltmeel
  • 45 g tagatese
  • 50 g cacaonibs of cranberry’s (veenbessen)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl baking soda
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 50 g kokosolie

Bereiding:

  1. Meng de havermout heel fijn in een blender. Doe het in een kommetje samen met het speltmeel en kokosmeel. Doe er de baking soda, kaneel en zout bij en roer goed door. Voeg er de veenbessen bij. Mocht je liever van chocolade houden, dan kan je de veenbessen vervangen door cacaonibs.
  2. Mix de kokosolie en suiker tot een licht en luchtig beslag. Voeg het ei toe en mix nog eens door.
  3. Verwarm de oven op 200°C. Vorm koekjes en leg ze op de bakplaat. Zet na 5 minuten de oven lager op 175°C. Laat de koekjes nu nog 5 minuten bakken en draai ze dan om en laat ze nog 10 minuten bakken.
Delen maar!
error
7 Comments
  • ohladybake
    Posted at 13:47h, 16 februari Beantwoorden

    hoi,
    heerlijk zien ze er uit.
    waar haal jij je tagatese? daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord.
    liefs
    ohladybake

    • julivwee
      Posted at 16:15h, 16 februari Beantwoorden

      ja ze waren lekker 🙂
      Kan je gewoon in de winkel kopen. In delhaize toch 🙂 bij het bakmateriaal en suiker staat ook tagatese.

  • Astrid
    Posted at 10:39h, 18 februari Beantwoorden

    Ik ga ze eens proberen te maken maar ik vrees ervoor.. Die havermout is hier niet echt een hit 🙁
    Zou je niet beter kokosbloemsuiker nemen ipv tagetesse? Tagatesse blijft kunstmatig….
    Ik probeer hier ook door de bomen het bos te zien, qua gezond eten 🙂
    Blijf verder posten hé. Ik lees je blog elke dag en ik ben altijd wat teleurgesteld als er geen nieuw receptje staat héhé
    Groetjes
    Astrid

    • julivwee
      Posted at 17:25h, 19 februari Beantwoorden

      Dag Astrid, ik had nog geen tijd gehad om op je reactie te antwoorden. Je zou idd kokosbloemsuiker kunnen nemen. Het is beiden suiker natuurlijk. Tagatesse is idd kunstmatig, maar het enige voordeel van tagatesse is dat het vrijwel geen kcal bevat. Kokosbloesemsuiker bevat dat weer meer voedingsmiddelen zoals mineralen enzo. Eerlijk gezegd ik tel geen kcal hoor, maar in deserties vind ik het soms wel eens leuk om ze toch at light te maken. Ik ben nogal een snoeper. Als ik 1 koekje eet, dan durf ik wel eens de hele doos opeten.
      Groetjes Julie

  • Batanay kolcu
    Posted at 22:33h, 10 maart Beantwoorden

    Super interessante site!:) Vndg heb ik de havermout pannekoekjes met appel gemaakt, heerlijk! Morgen probeer ik de gevulde aubergines en als dessert de havermout koekjes :)!
    Grtjs Batanay

    • julivwee
      Posted at 23:43h, 11 maart Beantwoorden

      Yummie ! Leuk om te horen dat mijn receptjes lekker zijn 🙂

  • Anna
    Posted at 17:34h, 28 oktober Beantwoorden

    Deze zijn overheerlijk! Heb er wel 2 in plaats van 1 eitje in gedaan omdat het deeg anders wat korrelig bleef.
    Ik vind je blog trouwens echt super 🙂 Kan niet wachten om nog meer receptjes uit te proberen!

Post A Comment