Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gezonde ontbijtpannenkoeken met Griekse yoghurt en speltmeel

gezonde pannenkoekjes

Gezonde ontbijtpannenkoeken met Griekse yoghurt en speltmeel

Ik heb zo van die eetfases. Een tijd geleden maakte ik op zondag steevast een gezonde versie voor brood zoals dit rozijnenbrood, havermoutbrood of zadenbrood. Nu zit ik in de fase van pannenkoeken. Onlangs maakte ik speltpannenkoekjes met amandelmelk en deze boekweitpannenkoeken. Of deze ovenbaked pancake met blauwe bessen is ook een hemels verwenontbijt op zondagochtend. Vandaag is het tijd voor een lading ontbijtpannenkoeken met Griekse yoghurt. Verwacht geen flensjes zoals we kennen als vieruurtje met boter of suiker. Wel pannenkoeken die iets vaster zijn dan normale pancakes en als een verantwoord gezond ontbijt kunnen dienen. Spelt is makkelijker te verteren dan tarwe en ook heel voedzaam. Na een toren van deze gezonde ontbijtpannenkoeken komt je de ochtend wel door. Zondags valt mijn ontbijt en lunch meestal samen dus ideaal om dit heerlijke ontbijtje. Je hoeft de deur niet uit, je kan de file bij je favoriete bakker vermijden wat tevens zorgt dat je niet in verleiding kan komen om terug thuis te staan met koffiekoeken en taart. Zijn dat geen redenen genoeg om vandaag eens te ontbijten met pannenkoeken?

Ingredïenten voor 2 personen:

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 150 g speltmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Voor erbij:

  • 2 appelen, geschild, in blokjes
  • ahornsiroop
  • cacaoboter om in te bakken
  • amandelschilfers

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender. Mix alles goed zodat de ingrediënten goed vermengd zijn. Mocht het beslag nog iets de dik zijn, kan je er nog wat yoghurt bij doen. Je mag bij het beslag ook een kleine lepel cacaoboter en een theelepel honing doen. Wat wel een must is, is een snuifje zout.
  2. Verwarm een koekenpan op matig vuur. Doe er een lepeltje cacaoboter of boter/olie in. Laat goed warm worden. Schep met een soeplepel drie rondjes beslag in de pan. Zet het vuur iets lager. Bak de pannenkoekjes aan elke kant tot er luchtbelletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai ze dan om en bak ook even aan deze kant. Herhaal dit tot het beslag op is en voeg als het nodig is nog wat extra (cacao)boter toe.
  3. Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe ze in dezelfde pan als waarin je de pannenkoeken net hebt gebakken. Laat even aanbakken en blus de pan met een scheut ahornsiroop. Zet de pan op matig vuur en laat de stukjes appel karameliseren.
  4. Serveer de pannenkoekjes met de gebakken appeltjes en ahornsiroop.
Delen maar!
error
4 Comments
  • Manon
    Posted at 08:02h, 21 maart Beantwoorden

    Mmmm zo lekker! Ik houd van pannekoekjes, maar maak ze helaas niet zo vaak.

  • Karin
    Posted at 10:35h, 26 juli Beantwoorden

    Heb ze gemaakt vanmorgen, omdat we een mooi schaaltje zelfgemaakte pruimencompote over hadden (van onze pruimenboom). Die compote ‘verdween’ een beetje qua smaak door de Griekse yoghurt met muesli, dus zocht ik op ‘leuke pannenkoekjes’. Het was heerlijk!!! Ik ga ze ook nog eens helemaal volgens jouw recept maken, dus met de appel. Lijkt me ook top! En ik word nieuwsgierig naar je overige recepten. Dat ga ik checken. Bedankt voor je mooie recept! Groet, Karin ( ‘thuiskokkie’ )

    • Julie vwee
      Posted at 12:41h, 02 augustus Beantwoorden

      Leuk om te horen Karin 🙂 Thx voor je reactie. Groetjes Julie

  • Melanie
    Posted at 08:20h, 27 maart Beantwoorden

    Vanochtend deze pannenkoekjes gemaakt. Helaas weinig smaak. Ik proef alleen de boekweit. Had er ook cacao poeder en blueberrys bij gedaan. Het is wel vullend.

Post A Comment