Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Zuiderse skinny tabouleh van bloemkool en sardientjes

tabouleh van bloemkool

Zuiderse skinny tabouleh van bloemkool en sardientjes

Met deze skinny maaltijd heb ik de perfecte lichte lunch. Met skinny bedoel ik koolhydraatarm. Op dagen dat ik train eet ik meer koolhydraten en minder vetten. Dagen dat ik niet of weinig sport, eet ik minder koolhydraten en meer gezonde vetten. Eiwitten probeer ik elke dag voldoende te eten. Die zijn heel belangrijk in de opbouw van spiermassa.
Van bloemkool kan je heerlijke couscous maken door ze gewoon de raspen. Gewoon in de blender doen, dit gaat veel sneller. Ik maak een Zuiderse variant met zongedroogde tomaatjes, olijfjes, rucola, basilicum en sardientjes. Sardienen is vette vis en bevat veel eiwitten. Past dus perfect in mijn 8 weeks to hot pants programma.

Er zijn weinig dingen dat ik kant-en-klaar koop. En toch zijn ingeblikte conserven soms zoooo handig om in huis te hebben. Ik denk bijvoorbeeld aan tomatenblokjes, krab, olijven, of deze lekkere sardientjes. Zo kan je in relatief korte tijd een lekkere lunch op tafel zetten. Sardientjes kan je moeilijk vers bewaren en daarom zijn ze ideaal om in te blikken. Het is een vet visje dat heel gezond is om af en toe eens op tafel te zetten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/4 bloemkool
  • 1/4 romanesco (groene bloemkool)
  • 1,5 el pompoenpitten, geroosterd met paprikapoeder en komijn
  • 25 g rucola, gewassen, gehakt
  • 1/2 doosje zongedroogde tomaatjes
  • 12 zwarte olijven, in vieren
  • 1 blik sardientjes op olie
  • verse kruiden: platte peterselie, munt en basilicum
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • sap van 1 limoen
  • peper en grof zout
  • olijfolie
  • optioneel: scheutje sherryazijn

Bereiding:

  1. Was de twee soorten bloemkool. Rasp ze fijn of doe ze in een blender tot je een korrelige structuur hebt zoals couscous. Doe in een grote mengschaal.
  2. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten. doe er wat paprikapoeder en komijn bij.
  3. Hak de olijfjes, zongedroogde tomaatjes en rucola grof. Voeg bij de salade van bloemkool.
  4. Snipper de lente-uitjes en verse kruiden fijn. Voeg bij de rest.
  5. Neem een blikje sardines op olie. Giet de olie af en hak de sardientjes grof. Voeg bovenop de salade.
  6. Kruid met peper en grof zout (liefst gerookt zout). Werk af met het sap van een limoen, olijfolie, pompoenpitten en eventueel nog een scheutje sherryazijn. Proef en voeg nog kruiding naar smaak toe.
Delen maar!
error
9 Comments
  • brigit
    Posted at 09:04h, 03 april Beantwoorden

    hey julie…eerst en vooral super hoor jouw blog!…door jou leerde ik ottolenghi kennen en sedert dien grote fan geworden!
    Jouw verhaaldeed me wat denken aan mezelf (maar intussen een 50-er geworden)
    Ik loop ,ik kook ,ik eet heel graag….en moedernatuur is me gunstig gezind…maatje 36-38 met wat rondingen en daar ben ik blij mee…..ik geef je een duwtje in de rug om die mooie rondingen terugtevinden:)….veel succes!
    groetjes
    brigit

    • julivwee
      Posted at 09:36h, 03 april Beantwoorden

      Dag Brigit! Super leuk om te horen 🙂

  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 11:11h, 03 april Beantwoorden

    Wat een leuk idee! 😀 Dit wil ik zeker eens proberen, want het klinkt super lekker :3

  • Inge
    Posted at 22:21h, 09 april Beantwoorden

    Enig idee hoe lang je die bloemkool ‘couscous’ kunt bewaren?

    • julivwee
      Posted at 22:24h, 13 april Beantwoorden

      Goh, niet echt een idee eigenlijk. Maar toch zeker enkele dagen.

  • Cge
    Posted at 19:08h, 24 juli Beantwoorden

    Welke blender gebruik je hiervoor best ? Met de mijne lukt het niet …

    • Julie vwee
      Posted at 15:06h, 25 juli Beantwoorden

      Ik heb een thermomix, maar in een gewone blender lukt dat ook hoor. Dan moet je de bloemkool er gewoon in een paar keer in doen, want een volledige bloemkool zal je niet in 1x kunnen blenden.

      • Cge
        Posted at 21:19h, 25 juli Beantwoorden

        Zelfs in kleine beetjes lukt het niet ☹️

        • Julie vwee
          Posted at 15:05h, 26 juli Beantwoorden

          Dan ligt het echt aan je blender denk ik 🙂 Ik heb ook een gewone blender thuis en daarmee lukt het wel. Is nochtans een hele kleine met zo een draaimesje en ik kan het potje er ook afhalen en dan als mixer gebruiken.

Post A Comment