Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gevulde forel met bietensalade

gevulde forel

Gevulde forel met bietensalade

Het is ondertussen al heel even geleden dat ik jullie nog een stukje vette vis heb voorgeschoteld. Niet omdat ik geen vis meer op mijn tafel wil zetten, maar omdat het in mijn vriend zijn hoofd zit dat vis iets is om enkel aan de zee te eten. Hij denkt namelijk dat vis alleen vers kan zijn aan de zee! Met als resultaat dat hier zelden nog een stukje vis op tafel komt. Dan denk ik echt dat het stilaan tijd wordt om nog eens zelf te koken. Vandaag zet ik een volledige forel op mijn menu. Forel is een vette vis die broodnodige omega-3 vetzuren bevat en dat mogen we met z’n allen een beetje meer eten, want dat kan ons lichaam van nature niet zelf aanmaken. Bij vette vis, denken we met z’n allen aan zalm, maar forel is minstens even lekker. Het is een super handige vis om op zijn geheel in de oven klaar te maken. Ik ben echt zot op vis, maar meestal hou ik het bij een stuk zalmfilet of kabeljauwfilet. Op Spermalie heb ik zelf geleerd hoe we vis moeten fileren, maar eerlijk gezegd, da’s mijn ding niet. Ik vraag het liever aan de visboer ­čśë Maar als je toch een vis op zijn geheel wilt klaarmaken, begin dan eens met een forel. Super lekkere vis en ideaal om te vullen en de oven in te doen. Makkelijk, gezond en snel klaar.

Ingredi├źnten voor 2 personen:

 • 2 forellen
 • 1 el pijnboompiten
 • 2 el kappertjes
 • 1 el zwarten olijven, zonder pit
 • 1 citroenpartje, gekonfijte, uit een bokaal
 • verse groenen kruiden: munt, bladpeterselie, basilicum, dragon
Voor de bietensalade
 • 1 rode biet, gekookt
 • 1/2 appel
 • olijfolie
 • rode wijnazijn
 • peper & grof zout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 185┬░C.
 2. Maak eerst de vulling voor de forellen. Haal het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen en snij het schilletje in kleine stukjes. Hak de rest van de ingredi├źnten fijn. Kruid met peper en zout en vul de forellen met deze vulling.
 3. Leg ze in een ovenschaal. Doe er wat olijfolie over. Zet de forellen ongeveer 20 à 30 minuten in de oven.
Voor de bietensalade
 1. Snij de biet en appel in fijne blokjes. Doe in een mengkom. Werk af met peper, grof zout en verse kruiden. Doe er wat olijfolie en rode wijnazijn bij tot de smaken in balans zijn.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment