Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Ovengebakken pannenkoeken suikervrij

ovenbaked pancakes

Ovengebakken pannenkoeken suikervrij

OOOOOH wat kom ik op zondagochtend voor deze ovengebakken pannenkoeken graag uit mijn bed . Ik denk dat ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag is. Zonder mijn potje ochtendboost, kan ik de deur niet uit. In de week eet ik vaak hetzelfde. Mijn home-made granola met seizoensfruit en griekse yoghurt. Maar in het weekend mag het wel wat uitgebreider met veel koffie en de krant. Zalig die weekendkranten. Pannenkoeken als ontbijt, klinkt het gek? Het is best gezond hoor, als je ze suikervrij houdt natuurlijk. Ik gebruik ook speltmeel en spelt is namelijk veel makkelijker te verteren als tarwe. Er zitten ook meer vitaminen en mineralen in spelt. Goede reden dus om tarwe eens meer te vervangen door spelt. Denk je niet?
Ik kwam deze lekkere en gezonde pannenkoeken tegen bij Suus en Maura maakte ze ook al klaar. Maura zei dat je het pannenkoekenbeslag best in de blender maakt, waardoor ze lekker luchtig worden. Giet ze dan in een ovenbestendige koekenpan en zet ze in de oven. Voor de rest hoef je er niet meer naar te kijken. Makkelijk toch. De pannenkoek poft wat omhoog en komt eruit als een super luchtige pannenkoek.
Ik werk ze af met schijfjes appel en wat ahornsiroop. Zooooooo lekker!!
collage ovenbaked pancake ovenbaked blueberry pancake

 
Ik durf wedden dat je dit elke zondag wilt eten 🙂
Volg je me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin

Ingrediënten voor 2 grote pannenkoeken:

  • 100 g speltbloem
  • 125 ml amandel- of rijstmelk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kaneel, naar smaak
  • 150 g blauwe bessen (diepvries)
  • afwerking: ahornsiroop en seizoensfruit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de speltbloem, melk, bakpoeder en eieren in de blender. Mix tot een luchtig beslag. voeg een snuf zout toe en kaneel naar smaak en pulseer nog een paar keer.
  3. Smelt wat boter of kokosolie in een koekenpan op het vuur. Giet het pannenkoekenbeslag erin. Leg de bosbessen op het beslag en zet de pan in een warme oven gedurende 15 minuten.
  4. Serveer met nog meer lekker fruit en wat ahornsiroop.
  5. Ik durf wedden dat je dit elke zondag wilt eten ?
Delen maar!
error
14 Comments
  • Joyce
    Posted at 11:16h, 30 november Beantwoorden

    Wat een geweldig idee, heerlijk!

  • Manon
    Posted at 12:47h, 30 november Beantwoorden

    Oeh dit klinkt echt goed! Normale pannekoeken kan ik niet bakken haha, want die krijg ik nooit omgedraaid. Dus dat doet mijn vriend altijd. Maar het is wel leuk om hem eens te verrassen met deze pannekoek als ontbijt 😀

  • Inge
    Posted at 15:56h, 30 november Beantwoorden

    Zelden zoveel receptjes van het internet geprobeerd als deze van Hapjes Princess. Ze zijn gezond, ze ogen mooi, ze zijn licht….en het ventje kijkt en eet elke avond tevreden wat hij voorgeschoteld krijgt. En vooral dat laatste is heerlijk. Doe zo voort, je maakt anderen gelukkig.

    • julivwee
      Posted at 16:33h, 30 november Beantwoorden

      Ik word er even stil van!! zo een super leuke reactie. je maakt mijn dag goed 🙂

  • Peggy Bogaerts
    Posted at 16:48h, 30 november Beantwoorden

    Mmmmmm, deze ga ik toch eens proberen. Wij eten wel eens American pancakes als ontbijt maar die vallen natuurlijk niet onder de noemer “gezond”

  • Suus
    Posted at 12:30h, 01 december Beantwoorden

    Jaaaa pannenkoeken en weekend, fijner wordt het eigenlijk niet 🙂
    Liefs Suus

  • annelies
    Posted at 15:33h, 02 december Beantwoorden

    kga dat vanmiddag es proberen, als tussendoortje met bolletje stevia ijs, gaat zeker lekker zijn.
    maar vraagje , moe da persé in de oven, in de pan lukt dat niet?

    • julivwee
      Posted at 16:28h, 02 december Beantwoorden

      Hey Annelies.
      Volgens mij lukt dat wel op het vuur, maar best wel opletten dat het niet aanbakt. Zou mijn pan wel goed invetten dan. In de oven is het gewoon handiger om te maken. Die pannenkoek wordt wat dikker en dat bakt dan makkelijk boven en onder in de oven.

  • Debra
    Posted at 16:20h, 04 december Beantwoorden

    @Annelies, ik bak ze wel in de pan hoor. Maar dan moet je ze kleiner bakken (dan zijn ze ook makkelijker te draaien). Ik giet het beslag met een juslepel in de pan, en maak er dan 3 tegelijk. Gaat prima! Meestal doe ik half speltmeel en half boekweitmeel, en om wat zoeter te maken is het ook lekker om er een geprakte banaan doorheen te roeren. Heerlijk!!

    • julivwee
      Posted at 16:32h, 04 december Beantwoorden

      Bedankt voor deze heerlijke tip Debra

  • Carolien - On a Healthy Adventure
    Posted at 17:16h, 19 april Beantwoorden

    Oh, deze pannenkoeken zien er hemels uit. Ze lijken ook goed te vullen afgaand op de dikte. Dat wordt op mijn to-make lijstje voor volgend weekend gezet 😉

  • Astrid
    Posted at 09:27h, 21 april Beantwoorden

    Vullen ze idd genoeg voor 2 personen?
    Julie, je recepten zijn top! Echt een inspiratie voor velen, denk ik wel.
    Geef je nog eens een update van je work-outs? Best interessant, vind ik….
    Dankjewel

    • julivwee
      Posted at 21:49h, 24 april Beantwoorden

      Voor mij was dit iets te weinig voor twee personen, maar ik ben een vrij grote eter 🙂

  • ELiza
    Posted at 08:53h, 22 april Beantwoorden

    Ziet er very yummi uit!

Post A Comment