Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Marokkaanse kipstoofpot

kipstoofpot

Marokkaanse kipstoofpot

Een heerlijk éénpansgerecht, weinig werk en super van smaak. Ik maakte dit gerechtje klaar voor ik naar de bootcamp van 8 weeks to hot pants ging. Met dit gerecht heb je snel nog wat gezonde eiwitten en weinig vet binnen. Met een restje kip, maakte ik de volgende dag een eenvoudige lunchsalade.

Volg je me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 el venkelzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el olijfolie
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 duim gember, fijngeraspt
  • 1 wortel, in fijne blokjes
  • 3 stengels bleekselder, in blokjes
  • gedroogde kruiden: kurkuma, cayennepeper, curry, gemberpoeder, (gerookte) paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 100 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 100 g sluimererwten, gehalveerd
  • 4 kippenfilets, in blokjes

Bereiding:

  1. Rooster het venkel- en korianderzaad 1 minuut in een stoofpot zonder olie.
  2. Kruid de kip met de gedroogde kruiden + een beetje zout. Bak de blokjes kip 1 minuutje aan zodat ze wat bruin zijn in een pan met olijfolie.
  3. Verhit in de stoofpot de olijfolie. Smoor de ui, look en gember in enkele minuutjes glazig. Voeg de blokjes wortel en selder erbij en laat even meebakken.
  4. Voeg de droge specijeren toe en bak een minuut mee. Doe er een lepel tomatenpuree bij en laat het mengsel nog even verder bakken. Blus de pan met droge witte wijn en laat even doorkoken. Voeg de kippenbouillon bij.
  5. Nu heb ik de groentjes toegevoegd. Begin met de sperziebonen, want die hebben meest tijd nodig. De kippenblokjes mag je er nu ook al bij doen. De paprika’s en sluimererwtjes zijn snel gaar. Die hoef je er pas op het einde bij te doen. Laat het stoofpotje zeker een halfuurtje sudderen. Of langer als je de saus nog meer ingekookt wil hebben.
  6. Serveer met rijst en/of donkerbruin brood.
Delen maar!
error
8 Comments
  • Manon
    Posted at 09:27h, 24 april Beantwoorden

    Dat ziet er allemaal lekker uit!

  • Thaïsa
    Posted at 16:06h, 04 mei Beantwoorden

    Ik zou dit receptje graag eens proberen,
    vroeg me alleen af of het receptje ook kan zonder het venkel- & korianderzaad, of zijn dit echt de smaakmakers?
    + Hoeveel kippenbouillon is er nodig?
    Keibenieuwd om het eens te proberen!

    • julivwee
      Posted at 21:56h, 04 mei Beantwoorden

      1,5 glas wijn en ongeveer 400 à 500 ml bouillon. Doe gerust een beetje op je eigen gevoel hoor.
      Ja koriander en venkelzaad is eigenlijk wel typisch voor het Midden-Oosten dus ik zou het wel eens kopen. Zeker korianderzaad is zalig!

  • Caroline
    Posted at 20:00h, 04 mei Beantwoorden

    Ik heb dit gerechtje in het weekend gemaakt. Makkelijk, gezond en heel lekker. Het enige lastige was dat er geen hoeveelheid verleld stond voor de witte wijn en bouillon, dat was een beetje op hoop van zegen 🙂 ik heb 1,5 glazen wijn gebruikt en 400ml bouillon en de saus is goed ingedikt. Het was overheerlijk!!

    • julivwee
      Posted at 21:54h, 04 mei Beantwoorden

      Dag Caroline. Koken is altijd ene beetje op het gevoel. Ik denk dat ik ook zoiets heb gebruikt 🙂

  • Paul Slits
    Posted at 00:52h, 30 november Beantwoorden

    Heb de hele week al uitgekeken om dan vandaag dit recept te maken. Resultaat; Heerlijk! En het is nog gezond ook. Bedankt.

  • marie
    Posted at 10:44h, 05 april Beantwoorden

    Ziet er heel lekker uit, voor hoeveel personen is dit?

    • Julie vwee
      Posted at 13:30h, 13 april Beantwoorden

      4 personen. maja afhankelijk van hoe groot de eters zijn zou ik zeggen 🙂

Post A Comment