Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Warme appel met havermoutkorst

warme appel met havermout

Warme appel met havermoutkorst

Een zaaaalig zondagsontbijt, een beetje zoals het toetje appelcrumble, maar ook als ontbijt is dit super lekker. Het is een verwenontbijt en op zondagochtend mag dat. Ook als dessertje zou dit prima kunnen. 
Je kan variëren met seizoensfruit. Ik had vandaag gewoon zin in appel en blauwe bessen. Maar allemaal rood fruit zou nu bijvoorbeeld ook heerlijk zijn. Het fruit wordt bedekt met een knapperige korst van havermout, noten en zaden. De sporters onder ons kunnen hier ook nog wat eiwitpoeder aan toevoegen. Dit heb ik gedaan en het smaakte goed bij deze warme appel met korst van havermout.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 appel, in blokjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 75 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 1 ei
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille-extract (of vanille eiwitpoeder)
  • 25 ml ahornsiroop (of honing)
  • 1 el kokosolie
  • 35 g pompoenpitten
  • 40 g amandelen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Vet de bodem van een ovenschaal in met wat kokosolie en leg de appel en bosbessen erin.
  2. Roer havermout, bakpoeder en zout in een mengkom door elkaar.
  3. Klop in een andere kommetje het ei los en voeg er de melk en vanille-extract aan toe en klop goed door elkaar. Sporters kunnen er eventueel (vanille)eiwitpoeder aan toevoegen in plaats van het vanille-extract.
  4. Voeg dan de ahornsiroop, kokosolie, pompoenpitten en amandelen in een kleine kom en schep met je handen om tot alles vermengd is. Je kan ook de notencrumble kort door een foodprocessor halen zodat je een fijnere mix van pitten en noten hebt.
  5. Schep nu het havermoutmengel over het fruit. Schenk er daarna het eimengsel overheen en eindig met de zaden-notenmix. Zet nu de schotel in de warme oven gedurende 35 à 40 minuten. Laat iets afkoelen voor je opdient. Ik vind dit het allerlekkerst als het mengsel nog lauw is. Ook als dessert zou dit prima geserveerd kunnen worden.
Delen maar!
error
8 Comments
  • Griet VdB
    Posted at 12:25h, 07 mei Beantwoorden

    Dag Julie,
    Ik heb gisteren de appel met havermout korst gemaakt. De korst is super lekker maar we vonden de vulling nogal flets van smaak, kan het te maken hebben dat ik ongezoete amandelmelk heb gebruikt?
    Wij volgen jou super graag 🙂 !!!
    Liefs,
    Griet

    • julivwee
      Posted at 13:56h, 08 mei Beantwoorden

      Dag Griet. Ik vond dat niet flets toen ik het at. Door het knapperige korstje met havermout, noten en ahornsiroop vond ik dat lekker van smaak. Denk niet dat het aan de amandelmelk ligt, maar misschien kan je de volgende keer wat kaneel en eventueel wat ahornsiroop door de appeltjes mengen?

      • Griet VdB
        Posted at 15:21h, 08 mei Beantwoorden

        Dank je wel Julie voor de tip, ga ik zeker proberen 🙂 !

  • Birgit
    Posted at 14:40h, 27 augustus Beantwoorden

    Hoi, voor hoeveel personen zou je dit kunnen gebruik als dessert met deze hoeveelheden?

    • Julie vwee
      Posted at 21:12h, 27 augustus Beantwoorden

      De hoeveelheden zijn zoals op de foto. Das ongeveer 4 personen. Maar eerlijk gezegd aten wij deze schotel met ons twee op 😉

      • Birgit
        Posted at 22:35h, 27 augustus Beantwoorden

        Wel, ik durfde het niet riskeren omdat het ‘maar’ 1 appel was (meestal maak ik crumble met meerdere appels) heb ik de hoeveelheden verdubbeld. Er was dus nog heeeeeel wat over, maar dat komt prima uit, zo is er morgen nog een lekker ontbijtje voor iedereen 🙂
        Heb er nog wat kaneel, gedroogde cranberry’s en rozijntjes aan toe gevoegd, het was heerlijk!

  • Marie-Claire
    Posted at 14:13h, 02 juni Beantwoorden

    Hoi,
    zou ik dit s avonds kunnen maken en s ochtends opwarmen in de microgolf? ik ga hier s ochtends echt geen tijd voor hebben…

    • Julie vwee
      Posted at 17:56h, 02 juni Beantwoorden

      Ja hoor, kan zeker ! Groetjes Julie

Post A Comment