Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Suikervrije boekweitamandel scones

Suikervrije boekweitamandel scones

Scones zijn normaal gemaakt zoals cake met zelfrijzende bloem, boter, suiker en eieren. Niet helemaal super skinny. Voor af en toe natuurlijk geen probleem. Ik geniet soms ook van ongezonde dingen. Maar je kan van scones zeker een veel gezondere versie maken. Zeker als ontbijt vind ik het belangrijk dat het gezond is. Door de week eet ik vaak fruit met yoghurt en/of havermout en op zondag hou ik er gewoon van om mezelf eens extra te verwennen. Deze morgen stond ik laat op en had ik helemaal geen idee waar ik zin in had. Van ontbijt op zondag, maak ik graag een feestje. Lang aan tafel zitten met de krant en koffie. Dan is het meestal middag gepasseerd als ik van tafel ga. Scones zijn altijd feest. Ze zijn heerlijk en in een hele korte tijd super makkelijk te maken.  Dit makkelijke en yummie recept is ook nog heel gezond. Dubbel feest dus ! Het is vet- en suikervrij en hoe leuk is het dan niet om jezelf op deze manier te verwennen en je hoeft jezelf er niet eens schuldig om te voelen. Sowieso is het een must om scones op te dienen met clotted cream en homemade jam, anders zijn ze misschien ietwat aan de droge kant (tja er zit natuurlijk geen boter is om het super smeuïg te maken). 
Er bestaan veel variaties op het traditionele recept. Deze zijn gemaakt van boekweit en gemalen amandelen. Bevatten geen suiker, maar je zou door het beslag zeker wat honing of ahornsiroop kunnen doen. Ik zet ahornsiroop meestal op tafel bij de scones, zo hoef ik geen zoet door het beslag te doen. 

IMG_8726

Voor 8 stuks:

  • 150 g gemalen amandelen of amandelmeel
  • 150 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 ei 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 

Roer in een kom de gemalen amandelen, boekweitmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar. 

Klop in een andere kom de amandelmelk, 100 ml water en het ei door elkaar. 

Schenk de natte ingrediënten bij de droge en vermeng goed tot een nat, kleverig deeg. 

Schraap het deeg uit de kom en leg op een goed met meel bestoven aanrecht. Wrijf je handen in met meel om de scones te vormen. Zo blijft het deeg minder plakken aan je handen. Leg ongeveer 6 rondjes deeg op de bakplaat. Bak 20 à 25 minuten tot ze licht gerezen en licht gekleurd zijn. 

Tip: maak ze wat fruitig door er rozijnen, veenbessen, gedroogde abrikozen of een mengeling daarvan toe te voegen. Ook lekker met grofgehakte noten bij het deeg. 

Delen maar!
error
2 Comments
  • Fleur
    Posted at 22:43h, 20 oktober Beantwoorden

    Hi Julie,
    Ik had een vraagje, kan het eventueel ook met volkoren roggemeel of een ander soort meel gemaakt worden? ☺️ Alvast bedankt.
    Groetjes Fleur

    • Julie vwee
      Posted at 11:56h, 25 oktober Beantwoorden

      Dan krijg je een andere smaak, maar het kan zeker! Groetjes Julie

Post A Comment