Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Gezonde snack voor het sporten: rogge fruitrepen

roggefruitrepen

Gezonde snack voor het sporten: rogge fruitrepen

In dit artikel heb ik het belang uitgelegd van gezond eten in combinatie met hardlopen. Als je sport, wil je knallen. Dan wil je alles geven wat erin zit. Nuja ik kan me best voorstellen dat er wel eens van die dagen zijn dat het allemaal wat minder gaat. Maar over het algemeen willen we allemaal knallen tijdens een workout, niet? Als je niet genoeg enerige hebt, dan ga je helemaal niet kunnen knallen! Wat betekent dat je dus minder calorieën gaat verbranden. Sporten op een lege maag is niet altijd een goed idee (je gaat wel vetverbranding stimuleren, maar persoonlijk gaat me dat helemaal niet goed af). Ik kan niet opstaan en onmiddellijk de deur uit gaan zonder eten. Laat staan om te sporten. Mijn ontbijt is heilig! Zelf sport ik dus nooit op een lege maag. Vetverbranding kan je ook stimuleren door intervaltraining. Door 8 weeks to hot pants te volgen, heb ik wel het belang ingezien van een goede snack voor het sporten. Je eet best iets waar wat goede koolhydraten in zitten. Deze rogge fruitrepen zijn ideaal. Ik vond mijn inspiratie voor dit recept trouwens bij Inge van De Bakparade
fruitige roggerepen-001

Ingrediënten voor 6-8 repen

  • 100g roggebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 120ml melk
  • 1/2 tl azijn
  • 3 el dadelstroop (of appelstroop, rijststroop)
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el lijnzaad
  • 4 el zonnebloempitten
  • grote hand rozijnen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg een velletje bakpapier in een kleine cakevorm. 
  2. Meng de melk, azijn en dadelstroop. In een ander kommetje doe je de roggebloem, bakpoeder en zout. Meng de natte ingrediënten door de droge. Roer er de sesamzaden, lijnzaden, rozijnen en zonnebloempitten door. Schep het mengsel in de cakevorm en bak 35 à 40 minuten in de warme oven. Haal uit de oven en snij in repen. 
  3. Je kan ze nu eventueel nog wat extra bruin en krokant bakken door de repen nog eens op de bakplaat in de oven te steken gedurende 8 minuten op 150°C. Maar das zeker geen must. 
Delen maar!
error
1 Comment
  • Karen
    Posted at 10:48h, 18 juni Beantwoorden

    beste Julie,
    IK heb dit gisteren eens gemaakt maar een beetje aangepast en ook geslaagd.
    roggebloem vervangen door volkoren-boekweit
    bakpoeder en melk vervanger door griekse yoghurt en bicarbonaat
    appelstroop en amandelschilfers ipv pompoenpitten.
    Voor herhaling vatbaar!
    Groetjes Karen

Post A Comment