Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Lenteslaatje met knapperige pancetta en dressing van erwt, pecorino en munt

lenteslaatje met dressing van erwtjes

Lenteslaatje met knapperige pancetta en dressing van erwt, pecorino en munt

Ik hou van puur een eenvoud. Deze salade is er zo eentje. Met dit gerecht krijg je de lente in je bord. Een bord vol knapperige salade en  frisgroene erwtjes. Geloof me echt: dit lenteslaatje is een hemelse ervaring in je mond. Het zoete van de erwtjes in combinatie met de knapperige pancetta, het scherpe van citroen, geurende munt en het zachte van de pecorino is echt zalig. Maak de dressing vooral naar smaak. De basis voor deze super lekkere dressing zijn erwtjes met amandelen, pecorino, citroen en munt. We gaan een deel van de erwtjes gebruiken voor de dressing. Het andere deel houden we in de salade. Als je wil kan je nog wat extra groene groenten in de salade doen. Zoals suikererwten en groene asperges. 
collage drie slaatjes met erwten collage lenteslaatje met erwtjes collage lenteslaatje
Dit gerecht is een inspiratie van Jamie Oliver. 

Tips:
– Deze dressing met erwt is ook heerlijk op een geroosterd broodje. 
– Laat de eieren weg en serveer de salade met gestoomde vis. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • rucola
  • 4 eieren, gekookt, gehalveerd 
  • 150 g doperwten, diepvries
  • 4 plakjes pancetta
  • 1 handje amandelen
  • 50 g pecorino (of parmezaan)
  • handje verse munt
  • olijfolie, goede kwaliteit
  • sap van 1 citroen
  • maldonzout en verse peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Doe de rucola in een mengschaal. Blancheer/kook eventueel nog andere groenten om bij de salade te doen. 
  3. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. 
  4. Zet een kom met water op het vuur. Doe er wat zout in en een paar blaadjes munt. Als het water kookt, mag je de erwtjes even blancheren. Zorg dat ze knapperige blijven. Laat ze schrikken onder koud water. 
  5. Leg de sneetjes pancetta en amandelen op een bakplaat. Schuif ze in de warme oven. Ga regelmatige kijken, zodat de amandelen niet te bruin worden. De pancetta moet knapperig worden. 
  6. Voor de dressing neem je een deel van de erwtjes en doe ze in een foodprocessor of vijzel. Het andere deel doe je bij de rucola. Het is leuk om in de salade volledige erwtjes te hebben en om met de rest een lekkere dressing te maken. Voeg voor de dressing bij de erwtjes, de helft van de amandelen, pecorino en munt. Pureer alles tot een gladde massa. Voeg olijfolie en citroensap naar smaak toe.
  7. Hou nog wat amandelen en pecorino achter om de salade mee af te werken.
  8. Doe de rucola, eieren, erwtjes in een mengschaal. Werk af met de verkuimelde pancetta en gehakte amandelen. Strooi er tot slot wat gescheurde muntblaadjes over en naar keuze wat vers geschaafde pecorino. 
Delen maar!
error
4 Comments
  • Angela | Great Body & Skin
    Posted at 17:23h, 18 juni Beantwoorden

    Oh wat lekker zeg!

  • Nadia
    Posted at 17:33h, 24 april Beantwoorden

    Beste Julie , ik geniet al 2 weken van je lekkere gezonden recepten .
    Ik vind alle ingrediënten terug in een gewone suppermarkt , maten zijn belgisch ,maw supper gemakkelijk en zeer gevarieerd .
    Doe zo verder !
    Ik kwam het kookboek Love and Lemons van Jeanine Donofrio .
    Hopelijk vergemakkelijk en vervlaams jij een paar van haar gerechten 🙂

    • Julie vwee
      Posted at 21:19h, 27 april Beantwoorden

      Bedankt voor de tip !!! Ga ik zeker eens bekijken. Groetjes Julie

  • julie
    Posted at 11:27h, 09 augustus Beantwoorden

    lekker lekker lekker!!!

Post A Comment