Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Zeewolf, knapperige chorizo en gewokte lentegroenten

zeewolf met chorizo

Zeewolf, knapperige chorizo en gewokte lentegroenten

Gezond, lekker en makkelijk. Wat wil je nog meer? Dit gerecht met zeewolf zit boordevol smaak en is in no-time klaar. Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ‘geheim’, mediterraan ingrediënt om snel of zelfs last minute een kip, salade, moselen of frittata lekker pittig mee te maken. 
Zeewolf met gewokte groentjes en chorizo

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zeewolffilets
  • 4 sneetjes chorizo
  • 100 gr erwtjes
  • 1 puntpaprika, in kleine blokjes
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, in kleine blokjes
  • 100 g borlottibonen, uit blik 
  • zwarte peper en grof zout
  • gedroogde oregano 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de sneetjes chorizo op de rooster en laat ze in 15 minuten knapperige worden. Zet de oven dan wat hoger, want we gaan er ook de vis in garen. 
  2. Neem een wokpan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de rode ui aan en laat 5 minuten sudderen. Doe er de courgette en paprika bij en laat even meebakken. Voeg de borlottibonen en erwtjes op het laatste moment toe. Laat nog even meebakken tot alles warm is. Breng op smaak met peper en grof zout en wat gedroogde oregano. 
  3. Leg de twee stukken zeewolf in een ovenschaal. Kruid met peper en grof zout. Doe er wat olijfolie en citroensap over. Zet in een warme oven gedurende 10 minuten op 180°C. 
  4. Serveer de groenten met de vis en strooi er wat chorizokruimels over. 
Delen maar!
error
1 Comment
  • Laura - Dagelijkse hap
    Posted at 09:16h, 19 juni Beantwoorden

    Ik heb nog nooit zeewolf gehad, maar ik zie het steeds vaker langskomen in recepten. Het ziet er wel echt gruwelijk lekker uit 😀

Post A Comment