Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met tuinbonen, rode biet en mozzarella

salade met tuinbonen en rode biet

Salade met tuinbonen, rode biet en mozzarella

Wanneer het zonnetje schijnt, dan heb ik zin in lichte lunchsalades zoals deze salade met tuinbonen, rode biet en mozzarella. Bij Albert Heijn hebben ze een potje verse gedopte tuinbonen en dat kon ik niet laten staan. Ik had ook nog een grote biet in de koelkast liggen en die heb ik de dag ervoor gepofd in de oven. Gewoon de biet in zilverpapier rollen en garen in de oven op maximum 150°C. De tuinbonen heb ik gecombineerd met de rode biet, enkele gekookte eitjes, lekkere romige buffelmozzarella en peperige notensla. Super in combinatie met een licht zoetzure dressing. collage met rode biet, tuinbonen en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode biet
  • 175 g tuinbonen 
  • 4 eieren
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • rucola
Dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 1 el hazelnootolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl honing 
  • 1 tl mosterd
  • peper & grof zout

Bereiding:

  1. Gaar de biet de avond voordien. Wrijf de biet proper en rol in zilverpapier. Zet in een oven op 150°C gedurende 60 minuten. Ik had wel een heel dikke biet, dus die moest lang in de oven. Je kan er best eens inprikken om te voelen wanneer ze gaar is. Laat afkoelen. Snij in blokjes. 
  2. Kook de eieren in 8 minuten gaar hard. 
  3. Klop de dressing in een kommetje door elkaar. 
  4. Doe de rucola in een slakom. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de rest van de ingrediënten door de salade en serveer met de dressing. 
Delen maar!
error
1 Comment

Post A Comment