Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Salade met meloen, krokante parmaham en geitenkaas

salade met meloen

Salade met meloen, krokante parmaham en geitenkaas

Meloen en ham is een klassieker. Lekker licht, fruitig en met een goede ham onweerstaanbaar lekker. Combineer deze twee uitstekende smaakmakers met smeuïge geitenkaas en een heerlijke zoetzure dressing en je hebt een heerlijke zomerse salade met meloen. Rooster daarbovenop de ham knapperig en det tomaatjes zacht in de oven en je slaatje is direct een niveau hoger. De ham is in één twee drie knapperig. Voor de tomaatjes duurt het wel wat langer. Dit kan je best de dag voordien doen. De oven op een heel lage temperatuur zetten (maximum 120°C) en dan een uurtje of twee, drie in de oven laten. De tomaatjes zullen helemaal krimpen en lekker zoet van smaak worden. Heb je weinig tijd? Dan kan je de oven ook iets hoger zetten en ze gewoon minder lang laten zitten. Dit zou je zeker het moment van de maaltijd zelf kunnen doen. De tomaatjes zullen dan iets minder geroosterd zijn, maar zeker even lekker.slaatje met parmaham en meloen slaatjet met meloen col
 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 handjes rucola
 • 4 sneetjes parmaham
 • 1 rode ui, fijngesnipperd
 • 1 puntpaprika, fijngesnipperd
 • 1/2 meloen, in kleine blokjes
 • 250 g kerstomaten
 • 1 vers geitenkaasje
Dressing
 • 4 el olijfolie
 • 1 el hazelnootolie
 • 2 el witte balsamico
 • sap van 1/2 limoen
 • 1 tl honing
 • maldonzout & peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 120°C. Halveer de kerstomaten. Leg ze met de snijkant naar boven. Bestrijk ze met wat olijfolie, balsamico, provençaalse kruiden, peper en grof zout. Zet ze in de oven en laat ze gaar worden op een heel lage temperatuur. Je kan dit eigenlijk best de avond voordien doen, dan kan je ze een uur of twee laten zitten in de oven. Het moment zelf kan ook. Maar zet dan de oven wat hoger en haal ze wat vroeger uit. Ze zullen dan niet helemaal geroosterd zijn, maar toch ook al lekker.
 2. Voor de knapperige parmaham zet je de oven wat hoger, op 180°C. Leg ze op een bakmatje en rooster ze tot ze krokant zijn. 
 3. Snij de meloen doormidden. verwijder de pitten en snij in kleine blokjes of maak er bolletjes van met en parisiennelepeltje. 
 4. Hak de puntpaprika en rode ui in fijne brunoise. Meng met de meloen en geroosterde tomaatjes. Kruid met maldonzout, korianderzaad en peper. 
 5. Doe de rucola in een mengschaal. Kruid met peper, maldonzout en olijfolie
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment