Huur me in!

Jules-Communication

Follow us

Kabeljauw met erwten caponata

kabeljauw met caponata

Kabeljauw met erwten caponata

Dit is een recept geïnspireerd uit het magazine Nest. Ik zag het vorig jaar eens in hun lente-editie staan en wou het toen al maken, maar dat was er nog altijd niet van gekomen. Zo gaat dat he. Ik heb een zwak voor kookboeken en kookmagazines. Ik kan geen boekhandel binnen gaan, zonder weer één of ander magazine of kookboek mee te hebben. Mijn kasten puilen nu al uit van de boeken en magazines en dan heb ik het vaak voor dat ik iets te veel ideeën heb om klaar te maken. 
Omdat ik nog een aubergine en selder in de koelkast had liggen, vond ik dit het ideale moment om deze lentecaponata te maken. Oorspronkelijk zitten er in het typische Siciliaanse gerecht geen erwtjes, maar het past er heerlijk mee samen. Een leuke variant op de typische Italiaanse caponata dus.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g gedopte erwten 
  • olijfolie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 3 stengels selder, in fijne blokjes 
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el rode wijnazijn 
  • 2 el kappers, uitgelekt en fijngehakt
  • 2 el zwarte olijfjes, zonder pit, op olie
  • 2 el geroosterde pijnboompitten 
  • een klein handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 kabeljauwfilets
  • peper en grof zout

Bereiding:

  1. Verhit olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Snij de aubergine in blokjes en bak ze 5 minuten aan. Aubergines nemen veel vocht op, dus je mag niet te zuinig zijn met je olijfolie. Voeg dan de rode ui, selder en paprika toe.
  2. Blus met rode wijnazijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg dan de kappers en olijfjes toe. Laat alles op een zacht vuurtje garen. Breng op smaak met peper, grof zout en eventueel wat suiker als het nodig is.
  3. Ondertussen kan je de kabeljauw bakken. Ik heb hem in de oven gegaard. Gewoon de filets in de ovenschaal leggen. Kruiden met peper en grof zout. Ik heb er ook nog een twee takjes tijm en blaadje laurier bijgelegd. Een goede scheut olijfolie op doen en een beetje witte wijn oversprenkelen. Nu nog 10 minuutje in de oven steken op 180°C.
  4. Werk de caponata af. De laatste twee minuten voeg je de diepvrieserwtjes en pijnboompitten toe.
  5. Verdeel de caponata over vier borden en serveer met de kabeljauw.
Delen maar!
error
No Comments

Post A Comment